MADBLOG & LIVSSTIL

santalistJeg lavede dejen til brunkagerne i går og jeg har glædet mig hele dagen til at få fri, så jeg kunne komme igang med at bage dem. Duften af brunkager er også en af de dufte, der hører julen til. Jeg er så småt begyndt at lave en plan inde i mit hovede, med det jeg skal nå. Mit mål er, at jeg er helt klar til jul d. 23. december, så der er god tid til at hygge sammen med Jonas og Jeanne der kommer hjem om formiddagen. Og er der noget jeg ikke når, savner vi det nok heller ikke. Jeg nægter at få stress pga. julen!

Men nu var det så brunkagerne jeg kom fra. Den opskrift jeg plejer at bruge, er også ret god, men jeg fik lyst til at prøve en ny i år. Valget faldt på de franske, der er fyldt med søde mandler. Næste år tror jeg, at jeg vil komme en anelse mere krydderi i, men ikke meget.

brunekager

Franske Brunkager
(ca. 100 stk)

200 g blødt smør
2 dl. rørsukker
1 dl sirup
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
200 g mandler, smuttet og hakket i små stykker
1 tsk natron
350 g hvedemel

Smelt smør sammen med sukker og sirup i en gryde. Afkøl det lidt, inden det blandes med resten. Når dejen er sammenhængende formes det til 2 firkantede pølser – eller runde (kan man kalde dem pølser når de er firkantede?) og lægges i køleskabet til næste dag.

Næste dag skæres der tynde skiver af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 8 min.

Så er der brunkager til gløggen, kaffen, teen eller bare til at spise fra dåsen 🙂

brunekager3
brunekager2

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter