• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Franske Brunkager

Franske Brunkager

Udgivet: 18. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg lavede dejen til brunkagerne i går og jeg har glædet mig hele dagen til at få fri, så jeg kunne komme igang med at bage dem. Duften af brunkager er også en af de dufte, der hører julen til. Jeg er så småt begyndt at lave en plan inde i mit hovede, med det jeg skal nå. Mit mål er, at jeg er helt klar til jul d. 23. december, så der er god tid til at hygge sammen med Jonas og Jeanne der kommer hjem om formiddagen. Og er der noget jeg ikke når, savner vi det nok heller ikke. Jeg nægter at få stress pga. julen!

Men nu var det så brunkagerne jeg kom fra. Den opskrift jeg plejer at bruge, er også ret god, men jeg fik lyst til at prøve en ny i år. Valget faldt på de franske, der er fyldt med søde mandler. Næste år tror jeg, at jeg vil komme en anelse mere krydderi i, men ikke meget.

Franske Brunkager
(ca. 100 stk)

200 g blødt smør
2 dl. rørsukker
1 dl sirup
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
200 g mandler, smuttet og hakket i små stykker
1 tsk natron
350 g hvedemel

Smelt smør sammen med sukker og sirup i en gryde. Afkøl det lidt, inden det blandes med resten. Når dejen er sammenhængende formes det til 2 firkantede pølser - eller runde (kan man kalde dem pølser når de er firkantede?) og lægges i køleskabet til næste dag.

Næste dag skæres der tynde skiver af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 8 min.

Så er der brunkager til gløggen, kaffen, teen eller bare til at spise fra dåsen 🙂

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Kokoskage & Æblekage

Langfredag med sol

Tirsdags Pyt i pande

Kom så med det grillvejr!

Jule Kransekager

Lakridser med chokolade

Ostesauce til kartoflerne

Valgflæsk med persillesovs

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.