MADBLOG & LIVSSTIL

Æggekage eller Æggetærte – hvad hedder det? Det er nemlig en blanding af begge dele. 

stjerneMandag synes jeg altid der trænger til at blive ryddet op i køleskabet. Det var ingen undtagelse i dag.
Egentlig stod der noget helt andet på madplanen, men med lidt af hvert af grøntsager og en hel del æg, var det nærliggende at finde på noget andet. Æggekage smager godt, men en gang imellem må der gerne ske lidt nyt. Nu bagte jeg en del i weekenden, så energien var ikke lige til at skulle mikse en dej sammen. Så sørme om jeg ikke var heldig, og der lå noget croissant-dej klar til at blive bagt, i køleskabet. (Ja det findes også her).

Og så gik jeg igang. Jeg startede med at lave en stjerne, og mens jeg drak 2 kopper kaffe, lå den og ventede og jeg tænkte på, hvad jeg lige skulle gå videre med. Jeg endte så med, at lave et rundt hul i midten af stjernen, og blev en krans.
Det blev der så denne lækre sag ud af. Et “lækkert hug”, vil mænd nok sige 😉

 

aeggekage-taerte

Man kan nemt lave en tærtedej, butterdej eller noget helt andet dej. Det er kun fantasien der sætter grænser her. Jeg valgte altså en croissantdej – ret fedtfattigt ikk 😉

1 portion dej (en rulle)
rester af grøntsager – her er brugt asparges, blegselleri, peberfrugt, løg, gulerødder
150 gr skinke, bacon eller som jeg brugte coricon pølse
8 hele æg
100 gr fetaost
salt, peber
krydderurter

Laver du selv dejen, rulles den tyndt ud i en cirkel, som skæres op i 5 slices. Vend dem om, og læg dem tæt så det danner en stjerne. Lav evt. en lille cirkel til midten, for at få en pæn midte.

Jeg skar tynde skiver gulerod på langs, og lagde som mønster på dejen. Man kan også vælge at lægge bacon, eller hel undlade.

Gør grøntsagerne i stand og skær i mindre stykker

Pisk æggene sammen med salt og peber, og kom det på en varm pande med lidt olie. Når æggemassen begynder at stivne, vendes grøntsagerne og evt. kød i. Lav ikke æggemassen for fast, den skal jo også i ovnen.

stjerne-taerte-aeggekage

Lad det køle helt af, inden det kommes på dejen. Læg et par kviste krydderurter henover og fold snipperne rundt om og ind i midten.

Pensl med æg, så den får en fin gylden farve.

aeggesmorrelse-aeggekage

krans-aeggetaerte

Bages ved 190 grader i ca. 15 – 20 min.

Server med en god sommersalat.

aeggetaerte-croissant

sprod-aeggekage

2 reaktioner

  1. Mange tak. Den ville være perfekt til en brunch, eller frokostbord. God var den i hvert fald 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter