MADBLOG & LIVSSTIL

Bulgur og hindbærsalat

I skal nok få flere anmeldelser og billeder fra café - og restaurantbesøg i København, men I skal nu også lige have en opskrift ind imellem dem.

Når man laver Bulgur, bliver der tit mere end beregnet, sådan er det ihvertfald her. Jeg er ikke så god til lige at få det målt af, som jeg skal bruge, så det bliver sådan lidt på slump. Og så er der bulgur til 2 dage.

Den første opskrift jeg lavede var med fisk og hindbærsalat.

2 gode sejfileter eller torsk
¼ blomkål
Salat efter ønske
Citronsaft
1 spsk skyr
revet peberrod - ca. 2 spsk
3 spsk hakket persille
60 gr. hindbær

Bulgur - og jeg ved faktisk ikke hvor meget jer brugte.
4 grønne asparges i små skiver
2 tomater i skåret i mindre stykker

Asparges og tomater koges op i ca ½ l vand. Tages af varmen og bulgur hældes i.  Låg lægges på og det står til det skal bruges.

Blomkålen i buketter koges 4 min. Lad dem blive i vandet til resten er klar.
Fisken steges på en varm pande så den bliver pæn brun (uden panering). Kan også lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen i ca 10 min.

Ingredienserne til salaten gøres klar. Olie varmes op på en pande, salaten vendes på pande til de begynder at falde sammen. Tilsæt peberrod, citronsaft, skyr, persille og salt og peber. Vend hindbær i til sidst.

Kom bulgur i små forme, som vendes ud på tallerkenen. Rundt om kommes salat, og ovenpå bulguren kommes først blomkål derefter fisken. Pynt tallerkene med lidt friske hindbær, persille og evt. nigellafrø.

Ja og så var der mere bulgur til dagen efter. Så jeg fandt i fryseren noget kogt kyllingekød, som var pillet af et skrog. Det blev til kylling i karry, som blev hældt over bulguren.

På tallerkenen lægges en bund af salat samt et par blomkålbuketter, og rundt om stænkes lidt ramsløgolie.

Bulguren varmes op ved at komme lidt kogende vand i skålen med bulgurresterne og lade det stå ca 10 min. Så er det varmt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *