Kaffeis

Kaffeis

Når det er varmt, kan jeg blive helt bidt af at lave is. Men jeg havde ingen fløde, så hvad kunne jeg lige bruge istedet, når det nu var lørdag aften? I køleskabet fandt jeg lidt yoghurt naturel, og så var idéen der.

DSC_0029Kaffe Is med Yoghurt
3 dl yoghurt naturel
1 ds. kondenseret mælk
20 gr glykosesirup
2 dl stærk expresso kaffe
saften af ½ citron

Bland det hele godt sammen, og afkøl i køleskabet i ca. ½ time. Kom det i ismaskinen og kør, eller kom det direkte i bøtten og i fryseren. Er det uden ismaskine, skal der røres godt i isen hver ½ time, indtil den er tyk og det bliver besværligt at røre rundt. Dette for at undgå iskrystaller, og det gør også isen blød og cremet.

Jeg har lavet ispinde, som er skønne. Smager af… ja rigtig, – kaffe og er let syrlige pga. yoghurt og citron.

DSC_0037

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*