MADBLOG & LIVSSTIL

Fredagsboller med chokolade

 

Så blev det fredag. Dagen startede knap så godt men nu skinner solen og vejret er atter dejligt. Jeg ville starte med at arbejde, og tænkte at en lille opgave der var, kunne jeg nemt lave. Men jeg blev helt forvirret over, ikke lige at kunne tænke på løsningen, som jeg ellers kan. Jeg anede simpelthen ikke hvad jeg skulle, og måtte skrive tilbage at jeg ikke kunne overskue opgaven. Nederlag!  Tårerne kom, og jeg var lidt trist, indtil en sød ven skrev dette til mig:
"Forestil dig, at du er en  elbil sportsvogn men der er ikke ret meget strøm på batteriet. Så du skal lades op. En hurtig opladning er ikke nok, den kører du ikke langt på. Den skal lades godt op i lidt længere tid.  Ja undskyld billed sproget"
Det fik mig til at se lidt anderledes på det hele. For det var jo en god sammenligning, og den fik smilet frem. Nogen gange er billedesproget godt til at skære det ud i pap.
Så nu sidder jeg og lader op med min elskede blog og en kop dampende kaffe, mens solens stråler rammer mig.

Nok om mig, jeg må jo ikke jage jer fra fra bloggen med mine "skavanker".

Det er fredag, det var jo derfra vi kom, og der hører ligesom lidt hygge til. Alt for søde sager, er mit tøj og badevægt ikke for glade for, så jeg valgte at bage nogle lækre boller til os i dag. Okay, der er chokolade i, men lidt skal der altså til. Havregrød synes jeg giver en dejlig saftig bolle, og der er også sundt.  Er du en af dem, der enten ikke spiser gluten eller ikke kan tåle det, er der et godt alternativ til fredagsbagningen, er der en opskrift på boller - glutenfri og sunde du skal prøve. Men I andre må altså prøve Fredagsbollerne.

50 gr gær
400 gr kogt havregrød
(kogt af 5 dl vand og 2 dl havregryn)
1 spsk sukker
1 spsk salt
100 gr fuldkornsmel
ca. 400 gr hvedemel
Evt. 1 dl mælk hvis havregrøden er fast og dejen bliver for fast
100 gr grofthakket chokolade
1 æg til pensling

Kog og afkøl havregrøden. Kom alle ingredienser, undtagen æg, i skålen og ælt dejen rigtig godt. Det er nemmest at køre den på en røremaskine. Dejen skal være lind, men ikke klistret.
Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i ca. 1 time

Vend dejen ud på et bord, og form dejen til en aflang pølse der trækkes let flad. Skær "bollerne" ud i skrå stykker og sæt dem på en bageplade.
Efterhæver ved stuetemperatur i 30 min.
Pensles med pisket æg og bages i en 200 grader varm ovn til de er gyldne. Jeg bager mine på mit bagestål i en 230 grader varm ovn i ca. 10 min.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Det er en god idé at komme det i sammen med melet. Jeg kan se jeg har fået det sat ind forkert sted, så skynder mig at rette det.

    Håber de smager dig rigtig godt 😉

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *