• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger

Udgivet: 31. okt. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Jeg kan godt li burgere, men det skal ikke være de tynde slaskede burgerboller og flade bøffer uden kød.

Jeg bager selv bollerne og steger selv en bøf, og så med godt med grønt i.

Burgerboller

50 gr. økologisk gær
4 dl vand
½ dl. økologisk solsikkeolie
2 tsk salt
200 gr pizzamel
200 gr fuldkornsmel
ca. 200 gr hvedemel

Dejen hæver først 1 time, formes som flade boller og hæver igen 45 min.

Bages ved 200 gr ca 20 min

 

Imens formes bøffer af lækkert økologisk oksekød
krydres med salt og peber og steges på en varm pande.

Grøntsager som man nu gerne vil have i skæres i skiver og anrettes, så hver især kan lave deres burger.

Jeg brugte i dag salat, agurk, tomater, peberfrugt, avocado, squash, løg og tomater og så en alm cremefraiche dressing.

Og så kan vi godt li et spejlæg i 🙂

Hjemmelavet guacamole smager også rigtig godt til istedet for dressing. Jeg kan ikke selv li dressing, eller ketchup og remoulade som nogle også kommer i. Så jeg spiser altid helt uden "væde".

 

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Tja hvad skal jeg kalde det

Hvidkålsdolmer eller Hvidkålsrouletter

Sarah Bernardt

Skotlander Rom

Flotte nye billeder

Jordbær-Rabarber Syltetøj

Grove chokolade boller

Sjove Æblemuffins

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lisbeth

    marts 26, 2014 at 12:51 pm

    Uha, det ser lækkert ud! Jeg er vild med at det hele er hjemmelavet og at der ikke er spildt tid på alt mulig fancy nonsens; en burger skal kunne tilberedes uden alt for meget bøvl efter min mening! At tilføje et spejlæg har jeg før hørt om, og nu er jeg da nødt til at give det et forsøg, din opskrift ser i hvert fald rigtig lækker ud! 🙂

    Svar
  2. Claus

    december 11, 2011 at 4:07 am

    Ser lækre ud sådan en "børwe" der .. Tror jeg skal prøve med et spejlæg i næste gang

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.