MADBLOG & LIVSSTIL

Så blev det d. 1. oktober og vi er allerede midtvejs i efteråret. Det er en ualmindelig smuk efterårsdag i dag, med solen der skinner meget afslørende på mine vinduer. Egentlig havde jeg planlagt at sidde i sofaen hele dagen og læse. For der var jo meldt regn og efterår. Men med sådan et vejr vi rent faktisk har i dag, er jeg nødt til at tage en tur rundt i haven, der stadig er meget smuk.


Min clematis blomster stadig med mange og smukke blomster. Hortensiaerne har måske nok mistet lidt af farven, men jeg synes stadig de er flotte. Tørrede hortensiablomster er også mega flot, så måske der skal plukkes et par og tørres.

I drivhuset hænger der røde tomater, men også en del grønne. Hvorfor ved jeg ikke, men vi har ikke fået den store mængde tomater i år. Så næste år starter vi lidt tidligere og håber på bedre resultater. Dem der har været, smager dog rigtig godt. Søde og smagfulde.


I køkkenhaven kommer der nye squash, men om de rigtig bliver til noget er nok tvivlsomt. Det kommer helt an på, hvordan vejret vil arte sig. Men et par stykker kan der nemt plukkes endnu.

Et par enkelte gulerødder har overlevet, som sikkert bliver spist inden længe. Ligsom den absolut sidste salat.


Krydderurtehaven står og blomsterer i fuld flor nu. Flere af dem smider frø, og der vil komme endnu flere næste år. Nogle af dem  kan der bruges af hele vinteren. De andre må jeg nyde indtil der kommer frost, for så er det slut. Jeg har dog overvejet at tage et par planter ind, så der er frisk drys hele vinteren.


Der er mange farver i efteråret, og jeg elsker dem alle sammen. En råkostsalat af et par rødbeder, gulerødder og de sidste agurker, giver et flot og lækkert pift til aftensmaden. Jeg vælger ind imellem at servere i de små glas, som gør salaten endnu mere spændende. Næsten sådan lidt gourmet agtigt. Må jeg reklamere for mig selv? Jeg gør det lige, for de fine glas kan nemlig købes inden på SHOP-jensen.dk, og de er ret billige.


Er efteråret ikke bare skønt? Om 14 dage sidder jeg i varmen og spiser græsk mad. Sikke en luksus, men det bliver dejligt.
Næste weekend skal jeg i det pæne tøj, for at fejre vores søde naboers fødselsdage. Men om jeg kommer med eller uden sko, det står endnu hen i det uvisse. Jeg skulle lige prøve at komme i mine pæne sko i dag, men den gik slet ikke. Foden er for tyk endnu, og selvom jeg bed smerten i mig, kunne foden ikke være i skoen.
Jeg håber en uge vil gøre meget ved det, ellers har jeg et problem. Nu vil jeg sætte mig i sofaen med benet oppe, og læse i min bog. Jeg er igang med “Kaninjægeren” af Kempler lige nu.

Rigtig god søndag til jer alle.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter