MADBLOG & LIVSSTIL

Åh vores hotensiaer er smukke med alle de blomster. Vi har mange potter med netop hortensia, og jeg er vild med dem. Selv til vinter, er deres blomsterstande flotte.
Jeg nyder bestemt også varmen, og at jeg ikke hver dag står op til regnvejr. Ja okay, i dag er der overskyet og ikke særligt varmt.
Men det er meget egoistisk, for vi savner alle regnen, eller  ihvertfald vandet. Jeg har oprigtig ondt af de tørkeramte landmænd, der sukker efter vand. Tørken kan give rigtig store omkostninger. Jeg skriver ikke noget om klimaændringer, ekstrem vejr, CO2 og global opvarmning. Vi ved det jo alle, – og selvom vi er bevidste om klimaproblemet, magter vi ikke for alvor at forstå vor egen indviklede rolle i det.
Min egen lille have har længe sukket efter vand, men jeg har holdt igen med vandingen, fordi jeg tænkte, at det er resoursespild i en privat have. Min mikroskopiske køkkenhave har også været mega længe om at komme igang af samme grund. Men endelig begynder der at komme lidt, selvom det er meget sølle i år.

Først på sommeren såede jeg rigelig med blomsterfrø, for at lave et højbed med blomster til bierne. Nu er der da begyndt at komme bare lidt blomster, efter jeg har overgivet mig og vandet. Men det er langt fra alle frø der har spirret. Så mangler jeg bare bierne, som vi desværre heller ikke har for mange af.

I højbedene ved siden af, er der gulerødder og salat, som vi meget snart kan plukke af. Hvad er lige bedre, end hive en gulerod op og spise den direkte fra jorden? De smager nu altså bare bedre.

Så er der squash, som har fået fine små squash, og ærterne der blomstrer fint. Der er da også bælge på, og sukkerærterne kan faktisk plukkes nu. Så selvom de er lidt bagefter, kommer de.

I drivhuset har der været et helt andet problem. VI har jo et flot japansk kirsebærtræ lige ved siden af, og den har skygget lidt for meget ind over drivhuset. Derfor mangler tomaterne rigtig meget sol, så de kan blive røde. Men i sidste uge, beskar min gemal træet, så der nu kommer masser af sol og lys ind i drivhuset. Træet er faktisk flot og dekorativ som det står nu, sådan helt uden blade, men næste år vil den skyde og om 2 – 3 år står der atter et flot kirsebærtræ, omend lidt mindre. Du vil måske sige det var synd at beskære så voldsomt, men det var desværre nødvendigt. Og både tomater, agurker og vi er glade. Og næste år vil fuglene også vlre glade for træet igen.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter