Chiladekage


Ja jeg tror ikke ordet findes i ordbogen, men det gør den i min verden. Og den forbindes med en ganske lækker chokoladekage, hvor chokoladesmagen er fremhævet med lidt salt og forstærket med chili.
Kagen har jeg kreeret til “Mad for Alle”, som afholdes hvert år på Grundlovsdag ved Mariager Saltcenter. Et dejligt marked, hvor der er et væld af udstillere med de skønneste delikatesser.
Jeg er så heldig, at få lov til at stå og lave mad med Mariager Saltcenters egne salte på messen, og her er der i år bla. smagsprøver på Chililadekagen.
Der er åbent helt til kl 20, så hop i bilen og afsted.

Chiladekagen
2 æg
100 gr sukker
2½ dl mel
1 dl yoghurt
1 dl kaffe
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
4 spsk. kakao
3 knivspids chilisalt fra Mariager Saltcenter
50 gr chokolade
100 gr smør

Smelt smør i en gryde og kom det hakkede chokolade i det smeltede smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker skummende og hvid, og sigt mel, natron,bagepulver,  chilisalt og kakao i mens der vendes forsigtigt rundt. En knivspids salt, svarer til det der kan være imellem pege- og tommelfinger. Kom mælken og smør/chokolade blandingen i og vend det rundt.
Kom dejen i en bradepande (20×20 cm) der er beklædt med bagepapir og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
Drys lidt flormelis på kagen inden servering.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*