• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Chiladekage

Chiladekage

Udgivet: 5. jun. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Ja jeg tror ikke ordet findes i ordbogen, men det gør den i min verden. Og den forbindes med en ganske lækker chokoladekage, hvor chokoladesmagen er fremhævet med lidt salt og forstærket med chili.
Kagen har jeg kreeret til "Mad for Alle", som afholdes hvert år på Grundlovsdag ved Mariager Saltcenter. Et dejligt marked, hvor der er et væld af udstillere med de skønneste delikatesser.
Jeg er så heldig, at få lov til at stå og lave mad med Mariager Saltcenters egne salte på messen, og her er der i år bla. smagsprøver på Chililadekagen.
Der er åbent helt til kl 20, så hop i bilen og afsted.

Chiladekagen
2 æg
100 gr sukker
2½ dl mel
1 dl yoghurt
1 dl kaffe
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
4 spsk. kakao
3 knivspids chilisalt fra Mariager Saltcenter
50 gr chokolade
100 gr smør

Smelt smør i en gryde og kom det hakkede chokolade i det smeltede smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker skummende og hvid, og sigt mel, natron,bagepulver,  chilisalt og kakao i mens der vendes forsigtigt rundt. En knivspids salt, svarer til det der kan være imellem pege- og tommelfinger. Kom mælken og smør/chokolade blandingen i og vend det rundt.
Kom dejen i en bradepande (20x20 cm) der er beklædt med bagepapir og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
Drys lidt flormelis på kagen inden servering.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Franske ganer og Æbletærte uden pjat

Små Konfektkager

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Nytårsmenuen 2015

Forret med tang og citron

Madplan uge 39

Krydderurter, rom og snaps

Fænø-Sund Brunch

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juni 15, 2015 at 3:12 pm

    Hej Jens.
    Dejligt at du også kan lide chokoladekagen med chili. Både salt og chili fremhæver chokoladesmagen, så her er det helt oplagt. Men jeg tror bestemt også det kan anvendes i andre kager. Det er bare med at turde prøve 🙂

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. Jens Hjortshøj

    juni 12, 2015 at 10:56 am

    En rigtig lækker chokoladekage 🙂 Det er altid forfriskende at se, når der benyttes noget til at givet et pift til de mange gode chokoladekage opskrifter der er derude 🙂 Chilisalt er helt sikkert noget jeg selv vil prøve i min næste kage (måske ikke en gang chokoladekage - det må prøves i andre opskrifter også).

    /Jens

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.