• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ

Vildtfrikadeller med rodfrugtemos

Udgivet: 22. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Min gemal, Jens, har købt kød af en kollega. Vildtkød fra et krondyr, så det er ikke så dårligt at have i fryseren. Jeg har ikke haft vildt hakket kød tidligere, så det blev lidt af et forsøg at lave frikadeller. Næste gang tror jeg, at jeg vil blande lidt svinefars i, så den bliver en anelse mere fast. Men smagen var perfekt. Og med bacon rundt om var det toppen.

Jeg var inde hos de andre madbloggere og lure lidt og fandt noget ved becauseitmatters.dk. Det lød både nemt og lækkert, så jeg gik igang, og rettede til efter min smag efterhånden.

500 gr hakket krondyrkød
2 spsk hakket frisk timian - jeg har det i haven under vinterdækket
1 æg
100 gr rasp
3 spsk mælk
1 lille finthakket løg
Salt og  peber
9 skiver bacon
Smør  til stegning

Det hele, undtagen bacon og smør kommes i en skål og røres godt sammen. Farsen skal lige hvile et kvarters tid, inden den formes til 9 aflange frikadeller. Rundt om hver, vikles et stykke bacon.

Kom smør på en pande og steg frikadellerne smukt brune og sprøde.

Vi fik rodfrugtmos til, men de kan fint serveres med almindelige kartofler og måske rødkålssalat, hvis det skal være traditionelt.

Rodfrugtemos
300 gr persillerod
300 gr kartofler
50 gr smør
½ dl mælk eller kogevand
salt og peber

Skræl og skær persillerødder og kartofler i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand. Kog til de er møre,
Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser. Kom smør og mælk i, og smag til med salt og peber.

Jeg synes Mettes sauce lød fantastisk, så den skulle også med. Dog med et par rettelser.

Sød Sauce
1 stort rødløg
30 gr smør
1½ dl rødvin
2 spsk solbærsyltetøj
1½ dl kirsebærlage med rom (noget jeg havde stående)
1 dl fløde
Salt og  peber

Smør smeltes i gryden og meget fintsnittet løg kommes i. Når løgene er møre (er blevet klare) tilsættes rødvin, solbærsyltetøj og kirsebærlagen. Det hele småsimrer en ½ times tid. Nu tilsættes fløden og saucen koges op og koger et par minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en lille klar smør inden servering.

Mere inspiration

  • Kyllingesalat med pærer
  • Glaseret Kylling
  • Aften med en Gråand
  • Kardemomme og kylling

Se mere indhold på bloggen

Stop Madspild i bedste stil

Sennepsbøf og Ostegrøntsager

Citrontærte med rester

Flødehapser med tang

Is med mascarpone og solbærsirup

Sommerlig Pasta Carbonara

Rejehapsere

Kandiserede appelsinpinde

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.