• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ » Vildtfrikadeller med rodfrugtemos

Vildtfrikadeller med rodfrugtemos

Udgivet: 22. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Min gemal, Jens, har købt kød af en kollega. Vildtkød fra et krondyr, så det er ikke så dårligt at have i fryseren. Jeg har ikke haft vildt hakket kød tidligere, så det blev lidt af et forsøg at lave frikadeller. Næste gang tror jeg, at jeg vil blande lidt svinefars i, så den bliver en anelse mere fast. Men smagen var perfekt. Og med bacon rundt om var det toppen.

Jeg var inde hos de andre madbloggere og lure lidt og fandt noget ved becauseitmatters.dk. Det lød både nemt og lækkert, så jeg gik igang, og rettede til efter min smag efterhånden.

500 gr hakket krondyrkød
2 spsk hakket frisk timian - jeg har det i haven under vinterdækket
1 æg
100 gr rasp
3 spsk mælk
1 lille finthakket løg
Salt og  peber
9 skiver bacon
Smør  til stegning

Det hele, undtagen bacon og smør kommes i en skål og røres godt sammen. Farsen skal lige hvile et kvarters tid, inden den formes til 9 aflange frikadeller. Rundt om hver, vikles et stykke bacon.

Kom smør på en pande og steg frikadellerne smukt brune og sprøde.

Vi fik rodfrugtmos til, men de kan fint serveres med almindelige kartofler og måske rødkålssalat, hvis det skal være traditionelt.

Rodfrugtemos
300 gr persillerod
300 gr kartofler
50 gr smør
½ dl mælk eller kogevand
salt og peber

Skræl og skær persillerødder og kartofler i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand. Kog til de er møre,
Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser. Kom smør og mælk i, og smag til med salt og peber.

Jeg synes Mettes sauce lød fantastisk, så den skulle også med. Dog med et par rettelser.

Sød Sauce
1 stort rødløg
30 gr smør
1½ dl rødvin
2 spsk solbærsyltetøj
1½ dl kirsebærlage med rom (noget jeg havde stående)
1 dl fløde
Salt og  peber

Smør smeltes i gryden og meget fintsnittet løg kommes i. Når løgene er møre (er blevet klare) tilsættes rødvin, solbærsyltetøj og kirsebærlagen. Det hele småsimrer en ½ times tid. Nu tilsættes fløden og saucen koges op og koger et par minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en lille klar smør inden servering.

Mere inspiration

  • Kyllingesalat med pærer
  • Glaseret Kylling
  • Aften med en Gråand
  • Kardemomme og kylling

Se mere indhold på bloggen

Grillede Blommer

Gratin med Torskerogn

Spidskålssalat

Hygge og Pasta med ærtepesto

Priskrig på mælk

Grill & Music Festival 2012

Fyld i pastaskaller

Små Jule-kiksekager

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.