MADBLOG & LIVSSTIL

Aldrig, og jeg lyver virkelig ikke, – aldrig har jeg fået så gode grillpølser. Jeg har fået tæt ved, men disse slog os helt af pinden. Jens, som ellers ikke spiser en pølse uden ketchup og sennep, var så imponeret over smagen, at han slet ikke ville have hverken sennep eller ketchup. Og det ville også være synd at overdøve smagen med dette tilbehør. Grillpølserne havde så meget en intens smag, og absolut ingen kan være i tvivl om, at der er kød i de pølser med små grønne prikker. Der er ikke kommet salt i pølser, derimod er der en god kraftig fond af kveller. Kvellerne er ude fra vadehavet, som Lea Neuberg fra Søndernæsgård har samlet. Det er også Lea der har kogt fonden, kødet er  fra deres egne vadehavsstude og opskriften til pølserne er hjemmelavet. Mere lokalt kan det ikke blive. Og når de så smager så godt, kan man ikke være i tvivl om, hvilke der skal købes ind til næste gang der grilles pølser. Indtil Lea selv bliver klar til produktionen, får hun hjælp fra Simon (Rømø Slagteren), som laver pølserne af de råvarer Lea leverer. Prisen er kr. 19,- /stk. og kan bestilles ved Søndernæsgård.

polser-kveller-lea-13-2-2
Ud over pølser og salat, fik vi også crostini. Skiver af flutes der er sprayet let med olie, og ovenpå lægges stykker af mozarella og tomater i små tern. Drys med lidt salt og ind i ovnen til de er sprøde og osten er smeltet. Smager fantastisk med et par blade af basilikum på. Jeg fandt et par af mine thai-basilikum der var gået i stok og havde lilla blomster. Dem skal jeg have næste år, de er flotte og smager godt.

brod-tomater-mozarella-07-2

Lea var på besøg i går og vi hyggede os bla. med at snakke om vilde planter. Lea har en enorm stor viden indenfor bla. vilde spiselige planter. Og dem er der mange af, fandt jeg ud af. Lea havde da også nogle gåsefødder med, hvor bladene kan bruges som spinat og blomsterne til chips. Det prøvede jeg også i dag, og de er også gode. Helt anderledes, men dejlige. Jeg lagde dem på en bradepande, sprøjtede et par pift med olie, lidt salt på og ind i ovnen i ca. 20 min. Så var der sprøde lækre chips.

gaasefod-chips-03-2-kopi
Mange af jer kender den måske som irriterende ukrudt i haven, men også langs marker og veje vokser den flittigt. Fra nu af, vil du dog ikke betragte den som ukrudt længere, for den er super sund, fyldt med proteiner.
Naturen er et vidunderligt spisekammer, lige uden for vores dør. Så hvorfor ikke bruge det?

melganzenvoet_bloeiwijze_chenopodium_album
By RasbakEget arbejde, CC BY-SA 3.0
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter