MADBLOG & LIVSSTIL

Torsk er en dejlig fisk. Den kan sættes sammen med mange forskellige smagsvariationer, og så er det hurtigt at tilberede. Og så må vi ikke glemme, at fisk er sundt.

Allerhelst laver jeg fisk i ovnen. Hvis man ikke lader den bliver længere tid og ved for høj varme, kan det ikke mislykkes, og ikke steges tør, som på panden. Torsk er faktisk nemmest i ovnen, da den er meget flaget, og nem går i stykker, hvis man steger på panden uden et tyk lag panering.

Tilbehøret til torsk, kan også varieres i det uendelig. Lige fra mormors hvide kartofler og sennepssovs, til mere eksotiske oplevelser. Det er bare at gå i krig og prøve sig frem. Her får du en sommerudgave.

DSC_0005

Jeg har valgt hasselbackkartofler med ost og timian. Kartoflerne skæres halvt ned i tynde riller. I nogle af rillerne kommer jeg revet ost og frisk timian fra haven. Et drys salt og peber hen over, og ganske lidt olie. Så er de klar til at komme i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader.

DSC_0019

½ selleri skåret i små tern
1 porre i skiver
3-4 gulerødder i tern
1 løg i mindre tern
2 store eller 3 mindre torskefiléter

2 dl. hvidvin
3 dl. mælk eller fløde
Salt og peber

Kom alle grøntsagerne i et ildfast fast. Hæld hvidvin og fløde ved og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min.

DSC_0031

Tag ud og læg filéterne ovenpå. Ovenpå fisken lægges ribs og timiankviste. Kan erstattes med citronskiver. Spæd evt. op med mere fløde. Salt og peber kværnes over. Sættes igen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min, eller til fisken er flaget og klar.

DSC_0024

Imens kan salaten laves. Jeg lavede en med spidskål, tomater, fetatern, løg og ribs. Herpå en god lidt syrlig olie-eddikedressing. En skøn let og frisk salat.

DSC_0038

Så er der serveret. Velbekomme!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter