Hvidkålsdolmer eller Hvidkålsrouletter

Hvidkålsdolmer eller Hvidkålsrouletter

Hvidkålsdolmer fik vi tit da jeg var barn, og det smager rigtig godt. Jeg synes som også det er en nem ret, men nogen vil sikkert mene det er lidt besværlig.
Jeg husker ikke om min mor kogte kålhovedet inden hun pillede bladene fra hinanden, men jeg lirker dem forsigtigt af og koger derefter. Jeg synes ikke jeg bruger en hel kål,  og så er det lidt ærgeligt at have kogt det.

Men inviter ikke lige gæster den dag du koger hvidkål, for hold da op det kan lugte ;)

Kåldolmer
500 gr svine- og kalvefars
1 dl rasp
1 æg
1 stort løg – fint hakket
1 skive selleri – fint hakket/most
2-3 tsk salt
1-2 tsk peber
2 spsk vand

ca 9 hvidkålsblade kogt næsten møre, men så de kan bøjes uden at knække.

Farsen røres med alle ingredienser og hviler mens kålbladene bliver kolde og afdryppet.
På hvert kålblad lægges en pølse fars som pakkes pænt ind. Nogen bruger snor eller en kødnål til at holde det på plads, jeg synes det går fint uden.
Brunes i lidt smør på en pande. Når alle sider er brunet, kommes vand ved – halv op med dolmerne – og de simrer ganske stille i 20 -30 min.

Imens kan der laves f.eks. lidt råkost, eller som jeg gjorde, stegte rødbeder. Det var egentlig 2 af de bagte rødbeder jeg havde tilovers fra i går, som blev skåret i skiver og vendt i lidt rasp af nogle franske kartofler jeg havde liggende. Steges i ganske lidt olie.

Syltede rødbeder er også godt til, men nu havde jeg de stegte i stedet for.

Sovsen er en opbagt sovs med kogevandet fra kålen og saften fra panden hvor dolmerne koger.

Velbekomme!

Print

7 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*