MADBLOG & LIVSSTIL

Kaffesmeden i baggården

Turen fortsætter, og i dag er jeg stadig i Esbjerg. For her ligger en lille økologisk kaffebar - Kaffesmeden, Smedegade 5, Esbjerg. Se på kort her >>>

Sætter du pris på virkelig god og rigtig tilberedt kaffe, er det Kaffesmeden du skal besøge. Jeg vidste kaffebaren skulle ligge på Smedegade, og da jeg gik op ad gaden, fandt jeg da også hurtigt det diskrete skilt ved et meget smukt hvidt hus, som tilbage i slutningen af 1800-tallet var en tømrermesters bolig. I baggården havde tømreren dengang sit værksted, og det er i værkstedet i baggården, der er åbnet en kaffebar. Ikke en helt almindelig kaffebar, men en økologisk og bæredygtig, hvor kaffegrums og alt organisk affald fra Kaffesmeden sendes retur til naturen via ormebeholderen.


Det første du kommer til i baggården, er de udendørs borde og stole, planter og andet nips, som giver en fantastisk stemning. Der oser af hygge, og de lidt ubekvemme stole er alle besatte. Vi var heldige at finde en bænk i et dejligt hjørne, hvor vi kunne nyde vores kaffe. Det meste interiør og møbler, både ude og inde, er genbrug, som er købt på auktion, hvor utilpassede unge sammen med jobcenteret, har givet det en kærlig hånd. Hele tiden kommer der nye gæster der skal have kaffe, også selvom Kaffesmeden faktisk ligger lidt afsides, og den først er startet op her i sommer. Det er da flot gået. Men man føler sig nu også velkommen her. Næsten som om både Lis og hendes hjælper kender os alle. Og hvem vil ikke nyde at sidde et så smukt sted, midt inde i en større by. En lille oase - kaffeoase.

Alt er pænt og lavet, og fremstår meget flot.

Indenfor er der bestemt lige så hyggeligt. I 2 rum er der mulighed for at sidde ved flere forskellige borde. Alt imens du drikker din kaffe, kan du sidde og nyde de fine ting og nips der hænger og står rundt omkring. Kortet er langt med alle de forskellige former for kaffe du kan bestille. Jeg havde nok forventet lidt flere kaffedufte ved disken og også at kaffen måske blev lavet lidt anderledes end på den gængse maskine du ser overalt på kaffebarer. Vi bestilte 2 Latter med hjemmelavede romkugler. Kaffen var uden tvivl god, men desværre kun lunken. Om der var kommet kold mælk i, kopperne der tog al varmen eller fordi den blev serveret udenfor, ved jeg ikke. Men jeg ville gerne have haft den mere varm. Romkuglerne var kedelige og uden egentlig smag. Er du i tvivl om hvilken kaffe du skal vælge, kan du altid få hjælp og vejledning. En hyggesnak er der også tid til, mens kaffen laves klar.

I de ene rum, er der lidt mere mørk og hygge. Lidt huleagtigt, hvor et stort maleri pryder væggen. Der ville jeg gerne drikke en kop dampende varm kaffe, mens det var koldt og måske endda sne udenfor. Måske ikke lige i dag jeg skal have de tanker, når det nu er varmt og solrigt, og vi selvfølgelig skal sidde udenfor i solen.

Er du i Esbjerg, eller i nærheden, skal du unde dig selv at slå et smut forbi Smedegade 5, hvor Lis Jacobsen laver, som hun selv siger, kaffe med hjertet, hvorfor kaffen helt naturligt også kommer til at smage bedre. Der er plads til forbedringer, men absolut et sted jeg vil besøge igen.

Indlægget er IKKE sponsoreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *