• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Romkugler - bedre end bagerens

Romkugler - bedre end bagerens

Udgivet: 2. mar. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I weekenden lavede jeg nogle skønne romkugler. De minder meget om bagerens, men er ikke kvalmende søde og så er der knas i kuglerne. Den let syrlige hindbær passer perfekt til romkuglerne.

Det har været et underligt vejr de sidste dage. I lørdags var der sol og forår, søndag lidt dårligere vejr, og i dag har det været et forfærdeligt vejr med blæst og regn. Så en kop varm kaffe og den sidste romkugle var ligesom med til at give hyggen i dag.

Rent faktisk har jeg lavet flere spændende ting i weekenden. I lørdags forsøgte jeg mig med en kærnemælkskoldskålsmousse  (wau et langt ord), med solbærgele top. Den blev rigtig vellykket, og opskriften kommer senere. Jeg lavede også en karamelkage, - eller små snitter var det vel nærmest. De var ret så søde, og blev serveret helt kolde. Også helt fantastiske - mente Jens ihvertfald. Og mon ikke også de kommer på bloggen snart.

Inspirationen til romkuglerne fik jeg på Mad & Bolig.

Men i dag får I Romkuglerne. De holder sig nemt nogle dage, - hvis man ellers kan lade være med at spise dem

Romkugler (ca. 15 stk)
2 dl mandler
20 dadler (uden sten)
3 spsk. vand
4 tsk. romessens
4 tsk. kakao
1 tsk smør
1 spsk sukker
Kokosmel
Frysetørrede hindbær

Alle ingredienser - undtagen kokosmel og hindbær - kommes i en blender og køres indtil det er en fast men blød masse. Vil man have mandlerne helt finthakket, er det en god idé at male dem før det andet kommes i. Jeg foretrækker, at der er knas i.
Tril den størrelse romkugler du ønsker.
Kom kokosmel og frysetørret hindbær i en blender og kør til det er finthakket og blandet.
Tril romkuglerne i kokos/hindbær blandingen.

Sådan, - så er der romkugler der er bedre end bagerens.

 

 

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Tunsalat med frugter

Hindbærsnitter med brombær

billede af chokolade kagemand

Nem chokolade kagemand til fødselsdag

Lakuner eller små æggekager

Madplanen i uge 23

Brunkager med valnød

Svamperissotto - cremet og lækker

Rigtige gammeldaws Æbleskiver

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.