MADBLOG & LIVSSTIL

Romkugler - bedre end bagerens

I weekenden lavede jeg nogle skønne romkugler. De minder meget om bagerens, men er ikke kvalmende søde og så er der knas i kuglerne. Den let syrlige hindbær passer perfekt til romkuglerne.

Det har været et underligt vejr de sidste dage. I lørdags var der sol og forår, søndag lidt dårligere vejr, og i dag har det været et forfærdeligt vejr med blæst og regn. Så en kop varm kaffe og den sidste romkugle var ligesom med til at give hyggen i dag.

Rent faktisk har jeg lavet flere spændende ting i weekenden. I lørdags forsøgte jeg mig med en kærnemælkskoldskålsmousse  (wau et langt ord), med solbærgele top. Den blev rigtig vellykket, og opskriften kommer senere. Jeg lavede også en karamelkage, - eller små snitter var det vel nærmest. De var ret så søde, og blev serveret helt kolde. Også helt fantastiske - mente Jens ihvertfald. Og mon ikke også de kommer på bloggen snart.

Inspirationen til romkuglerne fik jeg på Mad & Bolig.

Men i dag får I Romkuglerne. De holder sig nemt nogle dage, - hvis man ellers kan lade være med at spise dem

Romkugler (ca. 15 stk)
2 dl mandler
20 dadler (uden sten)
3 spsk. vand
4 tsk. romessens
4 tsk. kakao
1 tsk smør
1 spsk sukker
Kokosmel
Frysetørrede hindbær

Alle ingredienser - undtagen kokosmel og hindbær - kommes i en blender og køres indtil det er en fast men blød masse. Vil man have mandlerne helt finthakket, er det en god idé at male dem før det andet kommes i. Jeg foretrækker, at der er knas i.
Tril den størrelse romkugler du ønsker.
Kom kokosmel og frysetørret hindbær i en blender og kør til det er finthakket og blandet.
Tril romkuglerne i kokos/hindbær blandingen.

Sådan, - så er der romkugler der er bedre end bagerens.

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *