MADBLOG & LIVSSTIL

Efter hvad jeg har læst mig frem til, stammer riskagen fra Højer (måske deraf navnet 🙂 ) og deromkring. Kagen blev serveret til bryllupper og fester – ja du læste rigtigt. I dag er der helt andre kager der serveres til sådanne højtideligheder, men man må endelig ikke glemme de gamle gode opskrifter. Riskagen er rigtig god, når man står med en rest risengrød, og ikke lige synes det skal være klatkager hvergang. Og jeg synes det er sjovt at lave det, som min bedstemor lavede.

Hojer_Riskage_Sonderjysk_16
Og det er så grunden til, at jeg lavede så meget risengrød den anden aften, at jeg var sikker på der blev rester. Der blev også lige en lille skål til mig, som jeg kunne have med til madpakke dagen efter. Jeg synes det smager fantastisk kold med æbler og blommemos på.

Det her er min udgave af riskagen. Hvordan den originale er, er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror ikke den ligger så langt fra denne her.

Hojer_Riskage_Sonderjysk_08Riskagen fra Højer
400 gr kogt afkølet risengrød
35 gr smør
1 spsk mel
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
40 gr sukker
2 æggeblommer
2 æggehvider
50 gr finthakkede mandler

Smørret smeltes og hældes i den kolde risengrød. Havde grøden været varm, var det blot kommet direkte i grøden så det kunne smelte der. Mel, bagepulver, æggeblommer , vaniljesukker, mandler og sukker røres i. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Kommes i en springform (22 cm) og bages ved 180 grader i 1 time.

Har du ikke en rest risengrød, kan du koge en af ½ l mælk og 80 gr grødris.

Hojer_Riskage_Sonderjysk_20
Kagen skal være ret flad. Som en lidt tyk lagkagebund, og pyntes med flødeskumtoppe og ribsgelé klatter.
Jeg serverer frugtsovs til for at spare lidt på kalorierne, men den smager absolut også godt med lidt mere flødeskum.

Hojer_Riskage_Sonderjysk_28

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter