MADBLOG & LIVSSTIL

Det har bare været rigtig dejligt vejr her i dag. Solen skinnede hele dagen men det var koldt når man kom ud i blæsten. Men sikke en energi foråret gi’r og man bliver i godt humør. Jeg elsker foråret.

Nå man jeg synes også det var så koldt, at vi godt kunne have suppe. Jeg havde stadig 6 grønne asparges liggende i køleskabet, så hvorfor ikke lave aspargessuppe.

Lidt fond fra jeg har kogt høns en gang, 2 dåser hvide asparges og 6 grønne asparges blev til en dejlig suppe.

Aspargessuppe.

1 liter hønsefond
2 dåser hvide aspargessnitter
1 porre
6 friske grønne asparges skåret i snitter
bacontern
purløg
1 dl fløde
50 gr smør
50 gr mel

Hønsefond, væsken fra de 2 dåser og porren der er skåret i meget tynde skiver kommes i en gryde og simrer i ca 15 min. Aspargessnitterne fra den ene dåse blendes til en mos og kommes i suppen. (og jeg kan godt fortælle, at den kniv i blenderen er ret skarp – der måtte plaster til ).

Der laves en melbolle af smør og mel, og suppen jævnes til en passende konsistens.
Tilsæt fløde og grønne og hvide aspargessnitter.

Smages godt til med salt.

Server suppen med purløg og sprødstegte bacontern.

På arbejde havde vi en endeskive gammelt rugbrød, som skulle ud, men som jeg i stedet tog med hjem, skar i tynde skiver og ristede. De smagte godt til suppen, selvom vi gjorde lidt grin med, at det vi ikke gider spise på arbejdet, tager jeg med hjem og fylder i min mand. (Sådan var det nu ikke helt).

Da jeg i dag skulle i Netto for at købe de 2 dåser asparges, skulle jeg selvfølgelig lige se hvad de ellers havde. Tænk om der var noget jeg bare ikke kunne undvære. Og det var der sørme. Jeg fandt de her tallerkener. Jeg købte 2 flade og 2 dybe, for de er da smukke og maden er helt perfekt i dem. Nårh ja, så var der også lige en bageform og en skål, som jeg ikke kunne undvære. Så min flotte indkøbstaske (en lilla hvor der står “I love øko” på) var fyldt godt ud da jeg kom hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter