• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Clafoutis med Kirsebær

Clafoutis med Kirsebær

Udgivet: 20. jun. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Inden længe er der søde, røde kirsebær på kirsebærtræerne. Jeg er ikke så heldig selv at have et kirsebærtræ, men så er det heldig at de kan købes i butikkerne.

De smager vidunderlige bare at spise som de er, men i en kage er de også rigtig gode. Her tænker jeg især på Clafoutis, som er en klassisk fransk dessert. Den er lidt som en tyk pandekage fyldt med bær, som man bager i ovnen. Jeg holder af at servere den med enten creme fraiche eller flødeskum.

Når det nu er lidt ala pandekager, tænker jeg, at det er helt tilladt at spise denne kage som morgenmad. Win-win 😉

[ingredients title="Clafoutis med Kirsebær"]

  • 450 gr friske kirsebær (eller samme mængde syltede)
  • 80 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 nip salt
  • 4 stk. æg
  • 4½ dl sødmæk
  • 2-3 cl rom
  • 1 smule flormelis til drys
  • creme fraiche eller letpisket flødeskum

Udsten kirsebærrene. Jeg har faktisk læst et sted, at kirsebærene oprindeligt ikke skal udstenes til denne kage, men det foretrækker jeg nu. Hvis du bruger henkogte kirsebær, så lad dem dryppe grundigt af (brug ikke  kun Amarena-kirsebær, det bliver for voldsom smag).

Bland mel, sukker, æg, salt, mælk og rom og pisk godt sammen. Hæld halvdelen af dejen hælder du i en smurt tærteform og bager den i ca. 10 minutter i en 190 grader varm ovn.

Tag kagen ud og fordel kirsebærrene på bunden og hæld så resten af dejen over.
Bag kagen færdig i ca. ½ time til den er hævet op og er gyldenbrun.Og den hæver godt op, men falder lidt når den kommer ud af ovnen.

Lad den køle lidt af og servér så med flormelis drysset over og creme fraiche eller flødeskum til.

[/ingredients]

Der findes mange udgaver af denne kage, og jeg ved ikke hvilken der er den rigtige/oprindelige. Måske der er nogen herinde, som kender til oprindelsen og vil dele det med os 🙂

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Fiskeruller med Bacon

Havevandring på Tøndervej

ølkage opskrift

Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl

Juleboller til 1. søndag i advent

Skinkeruller med Fetamousse

billede med den du ved nok kage

Den du ved nok kage med lækker kokostopping

Nytårsmenuen

Jordbær Tiramisu

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.