Clafoutis med Kirsebær

Clafoutis med Kirsebær

Inden længe er der søde, røde kirsebær på kirsebærtræerne. Jeg er ikke så heldig selv at have et kirsebærtræ, men så er det heldig at de kan købes i butikkerne.

De smager vidunderlige bare at spise som de er, men i en kage er de også rigtig gode. Her tænker jeg især på Clafoutis, som er en klassisk fransk dessert. Den er lidt som en tyk pandekage fyldt med bær, som man bager i ovnen. Jeg holder af at servere den med enten creme fraiche eller flødeskum.

Når det nu er lidt ala pandekager, tænker jeg, at det er helt tilladt at spise denne kage som morgenmad. Win-win ;-)

Clafoutis med Kirsebær

  • 450 gr friske kirsebær (eller samme mængde syltede)
  • 80 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 nip salt
  • 4 stk. æg
  • 4½ dl sødmæk
  • 2-3 cl rom
  • 1 smule flormelis til drys
  • creme fraiche eller letpisket flødeskum

Udsten kirsebærrene. Jeg har faktisk læst et sted, at kirsebærene oprindeligt ikke skal udstenes til denne kage, men det foretrækker jeg nu. Hvis du bruger henkogte kirsebær, så lad dem dryppe grundigt af (brug ikke  kun Amarena-kirsebær, det bliver for voldsom smag).

Bland mel, sukker, æg, salt, mælk og rom og pisk godt sammen. Hæld halvdelen af dejen hælder du i en smurt tærteform og bager den i ca. 10 minutter i en 190 grader varm ovn.

Tag kagen ud og fordel kirsebærrene på bunden og hæld så resten af dejen over.
Bag kagen færdig i ca. ½ time til den er hævet op og er gyldenbrun.Og den hæver godt op, men falder lidt når den kommer ud af ovnen.

Lad den køle lidt af og servér så med flormelis drysset over og creme fraiche eller flødeskum til.

Der findes mange udgaver af denne kage, og jeg ved ikke hvilken der er den rigtige/oprindelige. Måske der er nogen herinde, som kender til oprindelsen og vil dele det med os :-)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*