Retro – eller sommermad

Maskeret Blomkål er en rigtig retro-ret fra 70-80’erne. Men gennem alle årene, er den dukket op med jævne mellemrum. Det er også en skøn sommerlig ret, som smager rigtig godt sammen med et glas koldt hvidvin (en sommeraften på terrassen). Og så kan den være ret så sund. Skifter man den fede creme fraiche og mayonnaisen ud med noget mere fedtfattigt, er der lutter sunde ting i den.

Vi får det meget sjældent, selvom gemalen er ret vild med det. Men i dag forbarmede jeg mig, og lave et blomkål, dækket af dressing og rejer.

Maskeret Blomkål
Et pænt blomkålshovede
Ca 1 liter vand
1 tsk salt
4 dl skyr
4 tsk Mariager Tomatsalt
(indeholder oregano, basilikum, tørrede tomater og salt)
friskkværnet peber
Purløg
Cherrytomater
Ærter
Kogte æg
Rejer
Agurk
Purløg

Blomkålet koges i vand tilsat salt, i ca 15-20 min. Det skal være mørt, men endelig ikke for meget. Stil det til afkøling mens pynten laves klar.

Rejer og ærter sættes til optøning.
Tomater, æg og agurk skæres i mindre stykker. Dressingen laves af skyr, salt og masser af klippet purløg. Er dressingen for tyk, kan der kommes lidt minimælk i.

Når blomkålen er kold og ærter og rejer og optøede, pyntes blomkålet på et fad.
Kom dressing over blomkålet og pynt den med rejer. Udenom lægges de andre ting i et pænt mønster. Der kan også bruges lidt salat til.
Giv tilsidst det hele et godt drys med purløg.

Hæld kold hvidvin op i glasset og server.

Print

One Comment

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*