• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Retro - eller sommermad

Retro - eller sommermad

Udgivet: 21. mar. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Maskeret Blomkål er en rigtig retro-ret fra 70-80'erne. Men gennem alle årene, er den dukket op med jævne mellemrum. Det er også en skøn sommerlig ret, som smager rigtig godt sammen med et glas koldt hvidvin (en sommeraften på terrassen). Og så kan den være ret så sund. Skifter man den fede creme fraiche og mayonnaisen ud med noget mere fedtfattigt, er der lutter sunde ting i den.

Vi får det meget sjældent, selvom gemalen er ret vild med det. Men i dag forbarmede jeg mig, og lave et blomkål, dækket af dressing og rejer.

Maskeret Blomkål
Et pænt blomkålshovede
Ca 1 liter vand
1 tsk salt
4 dl skyr
4 tsk Mariager Tomatsalt
(indeholder oregano, basilikum, tørrede tomater og salt)
friskkværnet peber
Purløg
Cherrytomater
Ærter
Kogte æg
Rejer
Agurk
Purløg

Blomkålet koges i vand tilsat salt, i ca 15-20 min. Det skal være mørt, men endelig ikke for meget. Stil det til afkøling mens pynten laves klar.

Rejer og ærter sættes til optøning.
Tomater, æg og agurk skæres i mindre stykker. Dressingen laves af skyr, salt og masser af klippet purløg. Er dressingen for tyk, kan der kommes lidt minimælk i.

Når blomkålen er kold og ærter og rejer og optøede, pyntes blomkålet på et fad.
Kom dressing over blomkålet og pynt den med rejer. Udenom lægges de andre ting i et pænt mønster. Der kan også bruges lidt salat til.
Giv tilsidst det hele et godt drys med purløg.

Hæld kold hvidvin op i glasset og server.

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Lørdagshygge med majskolber

Chai Latte

Kylling og bagte kartofler

Bountykagen med chokolade bund

Fyldte Kartofler med Juledrys

Påsken nærmer sig

Budweiser og rub til grillsæsonen

Boghvedebrød

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lone kalb Andresen

    februar 16, 2022 at 3:38 pm

    Hvor mange personer går der til 1 blomkål

    Svar
    • Ellen

      februar 16, 2022 at 3:55 pm

      Hej Lone.
      Der er forskel på størrelsen af blomkål, og om du serverer den som frokostret med flere retter, som selvstændig ret, eller som en forret.
      Når vi får det som frokostret med flutes til, passer eet blomkålshoved til 4 personer.
      Hilsen fra Ellen 🤗

      Svar
  2. Joanna Lynd

    august 27, 2020 at 11:36 am

    Kære dig
    Maskeret Blomkål er meget ældre. Min mor f 1904 bragte den ind i mit barndomshjem. Jeg 1940 har nydt denne ret fra hvad jeg kan huske ca 21/2 år altså under 2.verdenskrig. Vi dyrkede selv blomkål, strøg selv rejer, nå nej måske ikke jeg men jeg var med.
    Jeg husker godt i 70 erne da den blev lanceret, og undrede mig.
    Det er så dejligt at du bringer denne ret op tak for det.
    Håbet du værdsætter mit lille inspiration
    Mvh Joanna

    Svar
    • Ellen

      december 05, 2020 at 6:39 pm

      Ej hvor sjovt at høre. Jeg havde ikke forestillet mig, at det er så gammel en ret.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.