Jeg har fået en pose ramsløg fra Årstiderne, og dem skal der laves Ramsløgsalt af. Jeg har ikke selv kunne finde det i skoven, men det allerbedste ville jo have været, at det var selvplukket.
Saltet skal bruges som lækkert krydderi i mange forskellige retter. Ramsløg bliver også kaldt Nordens hvidløg, og jeg kan love jer for, at der var en meget skarp duft i hele huset mens jeg tørrede det i ovnen. Det rev faktisk i øjnene. Men nu er det færdigt og er kommet på glas.
Ramsløg Salt.
2 dl atlanterhavssalt, andet kan også bruges
50 gr ramsløg
Ramsløg vaskes og tørres godt inden det kommes i blenderen med saltet. Blendes fint til en fugtig masse. Spredes ud på bagepair og tørres i ovnen i ca 1½ time. Varmluftovn på 50 gr.
Undervejs rodes der lidt rundt i det. Sådan ca. 4-5 gange gjorde jeg det.
Da det var helt tørt, fik det en gang i blenderen igen, så det blev lidt mere fint.
Skriv din kommentar her