MADBLOG & LIVSSTIL

 

Den anden dag, var jeg så heldig at der kom pakker til mig. 2 spændende pakker fra Gastro Butikken, som indeholdt en stor lækker gryde og en transportabel induktionskogeplade af mærket Caso Comfort C2000.
Jeg har desværre ikke selv induktionskomfur, så det bliver utroligt dejligt med sådan en ekstra plade på bordet.

Gastro Butikken sælger køkkenudstyr både til private og storkøkkener, så kvaliteten  er beregnet til storkøkkener. Det er gode og solide køkkenartikler, du finder hos dem, og til en fornuftig pris – efter min mening. Der er omkring 1000 varer i shoppen, og selvfølgelig bærer det præg af, at det egentlig er til industri- og storkøkkener. Men der er flere ting man nemt kan bruge i et privat køkken, og så er det jo netop kvalitetsbrands, som anvendes i det professionelle køkken. Slidstærkt, men samtidigt flot design.

Jeg fik først pakket gryden ud. En solid skinnende gryde, som man kan mærke er kvalitet. Designet er flot, med det blanke look. Jeg er også ret vild med, at der ikke er plastgreb, for med denne gryde har jeg muligheden for at sætte det hele i ovnen, hvis det er en ret der skal tilberedes på den måde.
Gryden, en Pujadas Gryde, er en rustfristål gryde med en støbt aluminiumsbund. Gryden er også indvendig med aluminium, hvilket er med til en rigtig god varmefordeling. Den aluminiumsstøbte bund, skulle efter hvad der står, være med til at maden ikke brænder på.

Og netop det sidste, tænkte jeg skulle være den første prøve den skulle stå. Vi skulle nemlig have risengrød netop den dag gryden ankom, og hvis der er noget der nemt koger på bunden, er det mælk. Så det måtte prøves. Jeg kogte grynene i vand først som jeg plejer og tilsatte derefter mælken. Rørte godt rundt og satte så grynden på meget lille blus, og lod den stå i ca. 40 min på laveste blus.. Jeg var ret spændt på at se bunden, og også på om vi fik grød med brændt smag den dag. Det gjorde vi så heldigvis ikke, men helt uden at være lidt brunt i bunden gik det ikke. Jeg vil tro, at hvis man rører lidt oftere i grøden undervejs, vil den helt sikkert kunne laves uden noget brænder på.
Jeg har derimod lavet flere retter og også sauce i gryden, og endnu er intet brændt på bunden. Så hvis man ikke ligefrem koger mælkegrød, er der ingen problemer.
Efter brug er gryden meget nem at rengøre, og det blot med varmt vand. Det synes jeg så absolut er et stor plus, at man ikke skal skure og skrubbe for at få den ren.
Varmefordelingen i gryden er god, og retterne koger jævnt. Håndtag og låg næsten ikke varme, så man kan fint holde ved det uden at brænde fingrene. Og med 2 håndtag er det er nemt at hælde vand fra gryden.
Alt i alt kan jeg ret godt lide gryden, og er helt sikker på, at der kommer en mere på komfuret.
Eneste minus er, at den ikke findes i helt små udgaver. Men det er så fordi køkkengrejet egentlig er til storkøkkener.

Jeg er glad for gryden, men jeg er mega glad for kogepladen. Når man som jeg, aldrig har haft induktionsplader, er det en drøm at sætte en gryde med vand over, som koger ganske få minutter efter.
Det gode ved induktion er, at skruer man ned for varmen, falder temperaturen straks og gryden går af kog. Man skal lige finde ud af, systemet med at skrue op og ned, men så virker det også bare.
Nu skriver jeg skrue, men faktisk er det touch, som man rører ved for at hæve og sænke temperaturen.
Pladen kan indstilles både efter temperatur og efter en skala. Kommer man til at sænke for meget, så gryden går af kog, kan man vælge “booste”, hvorefter den hurtigt kommer op på den temperatur man har valgt. Og så er der en “Hold varm” mulighed. Det er nu ikke så dårligt.
Men det hele er ikke bare godt, for jeg synes faktisk den larmer ret meget når den er tændt. Jeg er i hvertfald ikke i tvivl om, at der er strøm på. Det burde kunne laves mere lydsvag.

Som alle andre induktionsplader, kræver denne her også gryder og pander der passer til. Ikke i størrelsen, men de skal være egnet til induktions. Er de ikke det, vil pladen give bippende lyde, istedet for at tænde. Så man er ikke i tvivl.

Jeg skal have min ekstra kogplade med til Mad for Alle i weekenden, hvor jeg skal lave mad. Men ellers bruger jeg den flittigt, både fordi der er gode muligheder som jeg godt kan lide, og fordi der altid er en ekstra plade, når de andre er i brug.

Tilslut skal nævnes, at selvom varerne er sponsorerede, er meningerne helt mine egne. Der er ikke pyntet på noget, fordi jeg har fået disse 2 ting. Det er der heller ikke, når jeg skriver at Gastro Butikken er nem at bestille hos, varerne kommer dagen efter og jeg oplevede kun en super god service.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter