MADBLOG & LIVSSTIL

Mælkebøtter og Sirup

 

Wåau så fik vi frost igen. Ja jeg ved nok, der er nogen der endda har fået sne, men det er vi heldigvis sluppet for.

De sidste par dage/nætter har jeg været lidt bekymret for mine krydderurter, som jeg jo har plantet ud. Så de har fået en balje over sig, så de ikke kan mærke nætternes frost. Det er kun de mere sarte asiatiske krydderurter jeg beskytter. De andre skal nok klare sig.

Foråret er også sæson for mælkebøtter, troldblomster, fandens mælkebøtter og hvad de nu alt kaldes. Mælkebøtten har tidligere været brugt som lægeplante, bla. som middel mod diarré og sure opstød, ligesom den skulle være vanddrivende. Nogle hader planten med den flotte gule blomst, andre synes den er meget sød, og andre igen spiser den. Bruger du bælkebøtterne i din salat, så husk at plukke dem et sted, hvor du er sikker på der ikke er sprøjtet med noget, og heller ikke i vejkanten, hvor de er fyldt med bilos.
Ude på Herrens Mark ved Nr. Aaby, har de økologiske mælkebøtter, som Mette fra Sorring Bær , plukker blomsterne af og omdanner dem til en mega lækker sirup. En sirup der let flyder ud af flasken. Og jeg skal hilse og sige, at marken er et fantastisk syn. Så tag og kør forbi hvis du er i nærheden, og nyd synes af de mange mælkebøtter.

Mælkebøttesirup med den smukke gyldne farver, har en dejlig mild og rund smag. Egentlig minder den lidt om honning i smagen, og alligevel fornemmer man en anden smag. Der er noget sommer over smagen, og jeg tænker den vil være rigtig god over nyplukkede jordbær og hindbær. Men der er også rigtig mange andre muligheder, og dem vil I helt sikkert opleve flere af her på bloggen.
I dag brugte jeg den til en drinks. Sådan en rigtig sommerdrinks, som vi snart skal sidde ude på terrassen med en sommeraften. Er der børn, kan man også komme mælkebøtte sirup i en glas iskoldt vand, og med eet sugerør får de også en lækker drinks. Jeg har her brugt rom, men det er så absolut også dejligt i en hvidvin eller mousserende vin.

[ingredients title="Mælkebøtte Daiquiri"]

  • 5 cl hvid rom
  • 2 tsk mælkebøttesirup fra Sorring Bær
  • 2 cl limesaft
  • limebåde og mælkebøtteblomst

Bland rom og sirup og kom limejuicen i. Pynt med lime og mælkebøtter. Ingredienserne skal være kolde.

[/ingredients]

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *