MADBLOG & LIVSSTIL

Appelsinkaffe

Selvom vi nu har rigtig efterår behøves du ikke undvære din iskaffe. Tilsætter du lidt appelsin som her, er det jo næsten en julet iskaffe. Jeg prøvede den også med varm kaffe, og det fungerede lige så godt. Blot sødede jeg den varme en  anelse mere end den kolde. Men smag dig frem. Du kan ligeledes regulere kaffesmagen som det passer dig bedst. Lige fra det syrlige med masser af appelsinsmag til mere kaffesmag med en snert af appelsin. Denne her er syrlig og med masser af appelsinsmag.

I aften skal jeg til en fødselsdag og skal i en kjole. Den hænger klar. Men jeg har et lille problem. Min fod er stadig hævet og øm, og det er lidt svært at få skoen på den ene fod. Sportsko til kjole er ikke det pæneste, og bare fødder går ikke. Allerhelst vil jeg tage mine clipper på, som ikke trykker nogen steder. Kan jeg mon have den pæne sko på den ene fod og clipper på den anden? Ud over der er en højdeforskel, vil det nok se lidt (meget) komisk ud. Lige nu tænker jeg, at jeg bar MÅ klemme foden ned i skoen og håbe på det bedste. Hvordan er det nu med at "klippe en tå og hugge en hæl" - kan det praktiseres på siden af foden også?

Jeg drikker et glas appelsinkaffe mere, og håber hævelsen er svundet ind inden jeg skal afsted.

[ingredients title="Appelsinkaffe - kold eller varm"]
2 glas

  • 1 dl varm expresso kaffe, eller meget stærk kaffe
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl isterninger
  • evt. stærk kaffe til at fylde glassene op med tilsidst

I din blender køres appelsinjuice, æggehvide og sukker til sukkeret er opløst. Tilsæt den varme expresso og kør en omgang eller 2 inden isterningerne tilsættes. Kør til det skummer og er blandet. Hæld op i 2 glas, fyld op med stærk kold eller varm kaffe hvis nødvendigt og server gerne med lidt revet appelsinskal eller revet chokolade på. Hvis du ønsker den varm, skal du selvfølgelig undlade isterningerne.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *