• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Appelsinkaffe

Appelsinkaffe

Udgivet: 7. okt. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Selvom vi nu har rigtig efterår behøves du ikke undvære din iskaffe. Tilsætter du lidt appelsin som her, er det jo næsten en julet iskaffe. Jeg prøvede den også med varm kaffe, og det fungerede lige så godt. Blot sødede jeg den varme en  anelse mere end den kolde. Men smag dig frem. Du kan ligeledes regulere kaffesmagen som det passer dig bedst. Lige fra det syrlige med masser af appelsinsmag til mere kaffesmag med en snert af appelsin. Denne her er syrlig og med masser af appelsinsmag.

I aften skal jeg til en fødselsdag og skal i en kjole. Den hænger klar. Men jeg har et lille problem. Min fod er stadig hævet og øm, og det er lidt svært at få skoen på den ene fod. Sportsko til kjole er ikke det pæneste, og bare fødder går ikke. Allerhelst vil jeg tage mine clipper på, som ikke trykker nogen steder. Kan jeg mon have den pæne sko på den ene fod og clipper på den anden? Ud over der er en højdeforskel, vil det nok se lidt (meget) komisk ud. Lige nu tænker jeg, at jeg bar MÅ klemme foden ned i skoen og håbe på det bedste. Hvordan er det nu med at "klippe en tå og hugge en hæl" - kan det praktiseres på siden af foden også?

Jeg drikker et glas appelsinkaffe mere, og håber hævelsen er svundet ind inden jeg skal afsted.

[ingredients title="Appelsinkaffe - kold eller varm"]
2 glas

  • 1 dl varm expresso kaffe, eller meget stærk kaffe
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl isterninger
  • evt. stærk kaffe til at fylde glassene op med tilsidst

I din blender køres appelsinjuice, æggehvide og sukker til sukkeret er opløst. Tilsæt den varme expresso og kør en omgang eller 2 inden isterningerne tilsættes. Kør til det skummer og er blandet. Hæld op i 2 glas, fyld op med stærk kold eller varm kaffe hvis nødvendigt og server gerne med lidt revet appelsinskal eller revet chokolade på. Hvis du ønsker den varm, skal du selvfølgelig undlade isterningerne.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

Kokoskager

Min Favorit Suppe

Gulerodsbrud

Den lækreste Æblekage

Gammeldags Saftbudding

billede til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej

Nissernes Marcipanknas

Hvide asparges med citronrisotto

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.