MADBLOG & LIVSSTIL

Danskerne skal kende fordelene ved økologisk oksekød

økologisk oksekød

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret. Det er det mest naturlige for køerne, og samtidig giver det en sundhedsmæssig gevinst i kødet. Det er et af budskaberne i en ny landsdækkende kampagne fra Økologisk Landsforening, der med blandt andet et opskriftshæfte skal inspirere danskerne til at bruge økologisk oksekød i madlavningen.  

Når man vælger økologisk oksekød, kan man være sikker på, at man får kød fra køer, der har været på græs. Alle økologiske køer skal nemlig ud under åben himmel i sommerhalvåret. Det er et af budskaberne i en landsdækkende oksekødskampagne fra Økologisk Landsforening, som bliver lanceret i næste uge og skal tydeliggøre værdien ved det økologiske oksekød overfor danskerne.

- Hvis man som forbruger skal være villig til at betale mere for at få økologisk oksekød, er det klart en forudsætning, at man ved, hvilken forskel økologien gør for dyrevelfærden – eksempelvis at de økologiske køer er sikre på at komme ud på græs, mens det kun er hver sjette af de ikke-økologiske køer, der bliver lukket ud af stalden, siger Birgitte Jørgensen, projektleder i Økologisk Landsforening.

Til gavn for både dyr og mennesker

Undersøgelser foretaget af Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Økologisk Landsforening har desuden vist, at kød fra økologiske tyrekalve på græs indeholder flere vitaminer og har en sundere fedtsyresammensætning end kød fra ikke-økologiske kalve. Det hænger direkte sammen med, at dyrene har været på græs.

- De økologiske kalve, der blev slagtet efter fem måneder på græs, havde kød med et højere indhold af A-vitamin og E-vitamin end kød fra ikke-økologisk opdrættede kalve. Resultaterne kan overføres til kødet fra økologiske malkekøer, som også indeholder et højere niveau af vitaminer end kød fra ikke-økologiske køer, siger Irene Fisker, kvægbrugskonsulent i Økologisk Landsforening.

Langt det meste økologiske oksekød, man finder i butikkernes kølediske, kommer fra malkekøer.

Oksekødskampagnen vil være synlig i dagligvarehandlen i uge 40-43, hvor man kan finde foldere med opskrifter og fakta om økologisk oksekød. Man kan også hente opskrifterne ved at scanne en QR-kode, som findes på de økologiske oksekødspakker og plakater rundt omkring i bybilledet.

Læs mere om fordelene ved at vælge økologi her

Find opskrifterne med økologisk oksekød her:

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *