Kebab med Grønkålssalat

Opskriften fik jeg af min gode ven Michael, som bor i bofællesskabet Overdrevet i Hinnerup. De laver rigtig meget spændende mad i deres fælleskøkken. Jeg har dog ændret en lille smule i den. Det er en nem og hurtig ret, som kan tilpasses den smag du bedst kan lide, og så kan den laves i god tid, lige til at sætte i ovnen.

Kebab er især god på grillen, men da vejret ikke lige er til grill, blev de lavet på panden i stedet for. De kan også nemt laves i ovnen.

500 gr hakket oksekød
1 peberfrugt i meget små tern
1 stort løg i meget små tern
1 stor håndfuld frisk persille
fetaost efter smag
1 spsk tomatpuré
2 spsk rasp
1 æg
hvidløg
chili, salt og peber

Kødet blandes godt sammen med peberfrugt, løg og hakket persille. Fetaosten smuldres fint og kommes i kødet sammen med tomatpuré, rasp æg , hvidløg og krydderier.
Form 7 “pølser” af farsen, og kom en pind i dem hver.
Skal de på grillen, skal pindene ligge i vand inden, så de har suget vand til sig.

Lav en god salat, evt. Grønkålssalat med blomkål til at servere til kebaben.
Grønkål
Blomkål
Hasselnødder
Tørrede tranebær
Græskarkerner
2 tsk sennep med ramsløg eller dijonsennep
1/4 dl olie
Salt, peber

Hak grønkål og blomkål meget fint, og bland med hele nødder, tranebær og græskarkerner. Bland en dressing af sennep, olie og salt og peber, og vend salaten i dressingen.

Steg nu kebab pindede på en pande med olie og smør, i ovnen ved 200 gr i ca 20 min, eller på grillen.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*