Kebab med Grønkålssalat

Kebab med Grønkålssalat

Opskriften fik jeg af min gode ven Michael, som bor i bofællesskabet Overdrevet i Hinnerup. De laver rigtig meget spændende mad i deres fælleskøkken. Jeg har dog ændret en lille smule i den. Det er en nem og hurtig ret, som kan tilpasses den smag du bedst kan lide, og så kan den laves i god tid, lige til at sætte i ovnen.

kebab på pinde

Kebab er især god på grillen, men da vejret ikke lige er til grill, blev de lavet på panden i stedet for. De kan også nemt laves i ovnen.

kebab-salat500 gr hakket oksekød
1 peberfrugt i meget små tern
1 stort løg i meget små tern
1 stor håndfuld frisk persille
fetaost efter smag
1 spsk tomatpuré
2 spsk rasp
1 æg
hvidløg
chili, salt og peber

Kødet blandes godt sammen med peberfrugt, løg og hakket persille. Fetaosten smuldres fint og kommes i kødet sammen med tomatpuré, rasp æg , hvidløg og krydderier.
Form 7 “pølser” af farsen, og kom en pind i dem hver.
Skal de på grillen, skal pindene ligge i vand inden, så de har suget vand til sig.

kebab

Lav en god salat, evt. Grønkålssalat med blomkål til at servere til kebaben.
Grønkål
Blomkål
Hasselnødder
Tørrede tranebær
Græskarkerner
2 tsk sennep med ramsløg eller dijonsennep
1/4 dl olie
Salt, peber

grønkålssalat

Hak grønkål og blomkål meget fint, og bland med hele nødder, tranebær og græskarkerner. Bland en dressing af sennep, olie og salt og peber, og vend salaten i dressingen.

Steg nu kebab pindede på en pande med olie og smør, i ovnen ved 200 gr i ca 20 min, eller på grillen.

kebab grønkålssalat

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*