MADBLOG & LIVSSTIL

Næsten sunde Ananas-ispinde

I går, da jeg havde lavet noget ananasjuice, fik jeg idéen til at bruge pulpen til at lave en omgang ananasis af. Selvfølgelig havde jeg ingen kondenseret mælk, men hvad pyt, is med kun ananas, minimælk og lidt sukker er jo også mere fedtfattige. Og det måtte prøves.
Jeg kan love jer for, at de blev godkendt. Det er en mellemting mellem flødeis og sorbetis. Skøn cremet og blød ananas-ispind, og med chokoladeovertræk med lidt knas i, er de helt i toppen. Jeg kan næsten ikke vente, til det bliver sommer, og vi skal nyde dem en varm sommerdag.
Lige nu, mens jeg skriver, tænker jeg på at komme en ganske lille sjat vodka i, så det bliver voksen is. Måske en idé til dessert til en grillaften?

Jeg har taget billeder af de is der er lavet i formen, men også af de som jeg lavede i en stor form, og blot stak ispindende i med jævne mellemrum, for tilsidst, efter de var frosset, at skære dem ud i ispinde facon. Smart ikk?

2½ dl minimælk
½ dl minimælk
100 gr sukker
ca. 350 gr pulp af ananas
kerner af ½ vaniljestang

Hvis du ikke har en juicepresser, eller ikke lige har pulpen, kan du finblende samme mængde ananas. Det vil give næsten det samme. Men genbrug er jo godt, og du får dobbelt så meget, hvis du først har presset juicen.
Varm den ½ dl mælk op sammen med sukkeret, og kog indtil al sukker er opløst. Dette kun for at få opløst sukkeret. Bland det med den kolde mælk og vaniljekernerne og frugten. Rør det godt sammen inden det kommes i ismaskinen og kører til det er en fløjsblød is.
Her kan du vælge at spise isen, men hvis du kan vente, kan du også komme dem i isforme med ispinde og fryse dem videre i fryseren.

Dagen efter, kan du overtrække isene med chokolade, men er ikke nødvendigt. Og vupti du har skønne ispinde til at servere for familien. Regn bare med, at du bliver ret så populær 🙂

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *