MADBLOG & LIVSSTIL

Salat med ristede havregryn

I formiddags på arbejdet, ringede min gemal for at fortælle at de i den lokale radio Globus var på besøg hos en slagter i nærheden, som skulle deltage i arrangementet i Tønder med sine grillpølser. Det min mand synes var lidt sjovt, var studieværtens forklaring om, at der skulle findes en Årets grillpølse, som kokken Thomas Herman og "hende der madbloggeren", skulle finde. De havde åbenbart glemt hvad min blog hedder. Så jeg var da nødt til, at skrive på deres facebookside, så de kunne sætte navn på i morgen 🙂

Her hjemme, blev det hverken til grillpølser eller andet spændende i dag. Vi fik ganske enkelt rugbrød. Ja sådan kan det også være her, som alle andre steder. Det er ikke altid energien eller lysten lige er til at lave varm mad, og så napper  vi også til den nemme løsning. Og jeg kan godt lide en god rugbrødsmad.

salat-ristede-havregryn-22
Men den anden dag, fik vi en salat, som Jens var helt vild med. Hvad der var specielt, ved jeg ikke lige, men han sagde i hvertfald umm, og ihh og ahhh flere gange mens han spise. Så den må have været god.

½ spidskål i tynde strimler
2 æbler
3 gulerødder
4-5 store brune champignon
3 spsk olie
1 spsk fiskesauce
2 fed hvidløg
en håndfuld frisk basilikumblade
2 spsk hakkede peanuts

Start med at blande olie, fiskesauce, finthakket hvidløg, grofthakket basilikum og finthakkede peanuts sammen. Fiskesauce er meget salt, så den mangler næppe salt. Peanuts giver også noget salt. Lad dressingen stå og trække smag, gerne ½ time.
Bland fine strimler af spidskål med gulerodsstrimler og helt tynde æblebåde. Kom grofthakkede champignion i og bland det hele med dressingen.

Som knas, lavede jeg ristede havregryn.
4 spsk grove havregryn
1-2 tsk Grillsalt fra Mariager Saltcenter
2 spsk olie

Kom olien på en varm pande og rist havregryn med salt heri. Grynene skal tage lidt farve. Afkøl dem inden i drysses ud over salaten. Salaten er bla. rigtig god til frikadeller.

salat-ristede-havregryn-25
Har i foresten set min nye "maskine"? Den laver de fineste "spaghetti"-strimler af alle mulige grøntsager eller frugter. Ret sjovt, og anderledes måde at spise grøntsager på.

Ja tærteformen ovenpå hører ikke med, jeg fik bare en medsendt, nu hvor jeg skulle have lidt nyt.

spiral-maskine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *