MADBLOG & LIVSSTIL

 

For nogen tid siden fik jeg bogen LêLês urtekøkken, som udkom i sidste uge.

60 velsmagende vietnamesiske retter, hvor krydderurter og grønsager har hovedrollen. LêLês urtekøkken indeholder desuden en introduktion til selv at dyrke sine krydderurter, hvad enten du har en køkkenhave, en altan eller en vindueskarm med sollys.
Jeg har fået idéer til hvad der skulle såes i mit krydderbed i år, og brugt flere af opskrifter fra bogen, ligesom jeg har nogle jeg sysler lidt med.

Og så er jeg så heldig, at jeg har fået lov til at forære et eksemplar til en af jer, og jeg er sikker på, at mange rigtig gerne vil eje den. Konkurrencen kører på Facebook, så det er bare med at komme ind og deltage. Vinderen trækkes d. 1. april 2017 kl. 20:00. Og det er IKKE en aprilsnar.


I bogen fortæller Anh Le om hvordan hun sammen med familien kom til Danmark, og hvordan mad har været en del af hele sin opvækst. Lige fra grillmad til gourmet mad. Og gennem hele forløbet har familien været sammen om det meste, ligesom de stadig er det.

Hun fortæller også om sin urtehave midt inde i København og hvordan den blev til. Man lærer virkelig Anh Le at kende. Rent faktisk mødte jeg hendes bror Sun til Smukfest 2016, hvor vi snakkede sammen, og herefter har holdt kontakten lidt. Så jeg glæder mig til at møde Anh i deres madbod i skoven i år, og atter hilse på Sun. Og selvfølgelig til igen at smage deres lækre mad med de friske og sprøde grøntsager.


Ved alle opskrifter er der lækre billeder, så tænderne løbe i vand. Man er nødt til at prøve retterne. Og faktisk er de slet ikke så svære. Blot man har gode råvarer. Jeg er sikker på, at inden længe har jeg prøvet samtlige opskrifter.Fælles for alle retter er, at krydderurterne giver maden smag. En eksplosion af smag. Og Anh opfordrer da også alle til at bruge løs af krydderurterne, og ikke bare som pynt.

Hvis du nu ikke er så heldig at vinde bogen, kan den købes hos bla. Gyldendal. Og så må du endelig ikke glemme, at man kan smage Anh Lês mad i Restaurant og Streetfood LêLê  i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter