Fastelavnssnegle

Fastelavnssnegle

Nu er det næsten fastelavn (næste weekend), så nu må jeg gerne spise en fastelavnsbolle eller 2. Problemet er, at når jeg bager en portion, så spiser vi også alle. Så derfor harjeg været så fornuftig (synes jeg da selv), at jeg har lavet dem helt klar indtilsidste hævning, hvor de istedet kom i fryseren. Så kan der lynhurtigt bages et par stykker når der må kræses lidt, og aldrig mere end vi behøves. Og det helt uden at skulle have gang i mel og creme og hvad der ellers skal bruges.

Jeg synes så også, at når jeg nu var igang og køkkenet alligevel havde et fint lag mel overalt, ja så kunne jeg lige så bage dobbelt portion. Men da halvdelen var lavet, kom tanken pludselig, at snegle måtte være mega gode med en marcipanremonce i. Så den anden halvdel blev ganske enkelt lavet til fastelavnssnegle. Et råd er, ikke at lave dem alt for store. De smager mega godt, men er også ret så søde. Fastelavnsbollerne kan I finde andet sted på bloggen, og sneglene får I lige her.

Jeg kan lige tilføje, at jeg bagefter fik ryddet op og gjort lidt rent, så nu kan jeg holde weekend med god samvittighed. Jeg vågnede ellers med en grum hovedpine i morges, og mente jeg var meget dårlig. Men da jeg først var i gang i køkkenet, glemte jeg det næste, så var nok ikke så slemt alligevel. Men jeg nåede da at få lidt medlidenhed ;-)

Fastelavnssnegle

  • 50 gr gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 550 – 650 gr mel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 30 gr sukker
  • 130 gr blødt smør
  • Remonce:
  • 170 gr sukker
  • 170 gr marcipan
  • 150 gr blødt smør
  • revet skal af 1 øko citron
  • 1 god håndfuld rosiner

Varm mælken op, så den er helt let lunken, men endelig ikke for varm. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, æg, krydderier og mel og rør det sammen. Kom det bløde smør i, og ælt det ind i dejen. Kan evt. gøres på en røremaskine. Hold gerne lidt af melet tilbage, og se hvor meget der skal bruges. Dejen skal ikke være klistret men gerne lidt blød. Den skal jo kunne udrulles senere.
Stilles til hævning 1 time.

Imens laver du remoncen.
Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det enten sammen med fingrene eller på røremaskine, så der ingen klumper er i.

Når dejen er hævet, deles den i 2. Hver dele rulles tyndt ud og smøres med remoncen. Rosinerne drysses ud over. Trilles sammen som en roulade og skæres i ca. 5 cm skiver.

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. Det er en god idé lige at stikke enden af dejen ind under, så de ikke åbner sig under bagningen.

Efterhæves ½ time, inde de smøres med sammenpiske æg og bages ved 200 grader i 10 – 14 min,

Når sneglene er kolde kan de pyntes med lidt glasur (mere sødt) og nu hvor det er fastelavn, også med lidt farvet krymmel.

Sneglene nydes med en god kop kaffe i aften mens jeg skal se og lytte til melodi grand prix 2019 og selvfølgelig også læse lidt. I morgen står den nok mest på afslapning, og så lige lidt regnskab og oprydning i forbindelse med Zjoppen.

Og så skal jeg lige belemre jer igen med mit dejlige barnebarn, som går til svømning. Tænk at en 6 mdr.s baby bare pjasker rundt i vandet, svømmer og dykker. Og bare elsker at være i vandet. Det er en fornøjelse at se den glæde.

Hav en rigtig dejlig lørdag aften og skøn søndag :-)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*