MADBLOG & LIVSSTIL

Fastelavnssnegle med lækker remonce

billede med fastelavnssnegle
Lækre fastelavnssnegle, der er nemme at bage og så passer kagerne perfekt til fastelavn. Foto: Jensens-Madblog.dk.

Sådan bager du lækre fastelavnssnegle til fastelavn. en lækker kagesnegl, der bla. er fyldt med remonce lavet af marcipan og smør.

Fastelavnssnegle er skønne kager til fastelavn, og de er altid et sikkert hit til kaffen.

Sneglene er fyldt med en lækker remonce af smør og marcipan, og dertil kommer også lidt rosiner. De kan selvfølgelig udelades.

Fastelavnssneglene pyntes med glasur og gerne lidt krymmel.

Opskrift på fastelavnssnegle

billede med fastelavnssnegle

Fastelavnssnegle

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 12 stk.
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel måske lidt mere
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 30 g sukker
  • 130 g smør blødt

Remonce

  • 170 g sukker
  • 170 g marcipan
  • 150 g smør blødt
  • 1 citron revet skal af 1 øko citron
  • 1 håndfuld rosiner

Sådan gør du

  • Varm mælk op, så den er helt let lunken, men endelig ikke for varm.
  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, æg, krydderier og mel og rør det sammen. Kom det bløde smør i, og ælt det ind i dejen. Kan evt. gøres på en røremaskine.
  • Hold gerne lidt af melet tilbage, og se hvor meget der skal bruges. Dejen skal ikke være klistret men gerne lidt blød. Den skal jo kunne udrulles senere.
  • Stil dejen til dine fastelavnssnegle til hævning i 1 time.
  • Imens laver du remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det enten sammen med fingrene eller på røremaskine, så der ingen klumper er i.
  • Når dejen er hævet, deles den i 2. Hver dele rulles tyndt ud og smøres med remoncen. Rosinerne drysses ud over. Trilles sammen som en roulade og skæres i ca. 5 cm skiver.
  • Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. Det er en god idé lige at stikke enden af dejen ind under, så de ikke åbner sig under bagningen.
  • Efterhæves ½ time, inden de smøres med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 10-14 min. Bagetiden afhænger af din ovns varme.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
493
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
79
mg
26
%
Natrium
 
368
mg
16
%
Kalium
 
154
mg
4
%
Kulhydrater
 
61
g
20
%
Kostfiber
 
2
g
8
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
656
IU
13
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når de bagte fastelavnssnegle er kolde kan de pyntes med lidt glasur (mere sødt) og nu hvor det er fastelavn, også med lidt farvet krymmel.

Sneglene nydes med en god kop kaffe.

Se flere opskrifter

Gammeldags fastelavnsboller med fyld

Kanelsnegle af de lækre

Chokolademuffins med kagecreme

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *