• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Kanelsnegle af de lækre

Kanelsnegle af de lækre

Udgivet: 28. apr. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har før bagt kanelsnegle, som jeg mente var verdens bedste. Det skrev Tante Sød også om hendes Depressions-kanelsnegle den anden dag. Så de skulle også prøves. Og de er bestemt også gode. Hun havde fundet opskriften hos Klidmoster, som igen havde fundet den et andet sted. Og hver gang bliver der lavet en anelse om i opskriften 🙂

Min ser sådan ud:

Dej:
40 gr økologisk gør
2 spsk neutral olie
2½ dl kold mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
400 gram hvedemel

Fyld:
100 gram blødt smør
100 gram farin
100 gram marcipan
2½ spsk stødt kanel

1 sammenpisket æg

Tilsæt gær til den kolde mælk og rør helt ud og tilføj olie. Herefter røres/æltes  mel og krydderier i. Må gerne røres/æltes længe. Dejen skal være smidig, blank og fugtig. Lad hæve i skålen til dobbeltstørrelse. Slås ned og udrulles til en lang rektangel.

Rør fyldet sammen til en ensartet masse, og smør den jævnt ud på hele dejen. Rulles på den lange led til en pølse. Skæres i ca 15 stykker, som trykkes lidt flade. Efterhæver 30 min på bagepapir på bagepladen eller som jeg gjorde, i et fad. Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 25 minutter eller til de er lysebrune. Afkøles helt og pyntes  med glasur .

 

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Tortillapakker med Oksekød

Romkonfekt man bliver afhængig af

Træstammer

Fyldte champignon til frokost

Weekend med Tønder Festival

Julemarked i Odense

Strandkål-salat

Pandekager med havregrød

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.