Jeg synes alle har vinterferie i denne uge. Jeg har ikke, men det gør nu ikke noget, og er også mit eget valg ikke at have det. Men derfor kan jeg nu godt forkæle os lidt med friskbagte Cookies. Chokoladecookies med et drys salt, - sprøde udvendig og bløde indeni. Mums de er dejlige. Så måske du skal bage dem i vinterferien.
Chokolade Cookies (ca. 20 stk)
240 gr mel
60 gr kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
180 gr blødt smør
200 gr farin
1 stort æg
kornene af ½ vaniljestang
1 tsk nescafe
½ tsk salt
100 gr chokolade
lidt flagesalt til drys
Kom de bløde smør, farin, vanilje og æg i en skål og pisk det så det er let og luftigt. Si mel, bagepulver, kakao og salt i og vend rundt indtil det er blandet. Rør nescafe op med lidt vand og hæld i sammen med grofthakket chokolade. Er dejen for lind, kommes en anelse mere mel i.
Tril dejen til ca. 20 kugler som sættes på en bageplade og trykkes lidt flade. Drys med ganske lidt flagesalt.
Bages ved 200 grader i 8 - 9 min. Skal lige begynde at krakelere, så er de færdige. Kunsten er, at få dem sprøde udvendig og bløde og seje inden i. Så er de rigtig gode.
Nogen siger man skal servere mælk til cookies. Jeg foretrækker nu kaffe 🙂
Skriv din kommentar her