Her får du en fantastisk opskrift på gammeldags fastelavnsboller med fyld af både remonce og creme. Fastelavnsbollerne har en god holdbarhed.
Jeg synes egentlig, at alle fastelavnsboller smager godt når de er nybagte. Men der er også en del af dem, som er knap så spændende dagen efter, med mindre de lige lunes i ovnen.
Disse her, er skønne i flere dage. En ulempe er så bare, at de er fyldt med kalorier. Jeg bagte dem i går, og der var de sprøde og lækre. I dag er de bløde, men bestemt også lækre.
Jeg kom halvdelen af dem i fryseren i går, mens de var friskbagte. Så er det bare at tø dem op, når lysten melder sig, og måske lige lune dem lidt. Men rent faktisk, kommer smagen bedst frem, når de er afkølede.
Du får 24 gammeldags fastelavnsboller med fyld af denne opskrift.
Opskrift på fastelavnsboller
Ingredienser
Dej til fastelavnsboller
- 300 g smør
- 500 g hvedemel ca.
- 50 g gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 spsk. sukker
- 2 dl mælk
- 2 æg + 1 æg til pensling
- 1 tsk. salt
Remonce
- 100 g marcipan
- 80 g rørsukker
- 100 g smør blødt
Kagecreme
- 300 g kagecreme købt eller hjemmelavet
Sådan gør du
- Kom hvedemel, smør, kardemomme, sukker, salt æg og mælk i en skål og rør rundt. Smuldr gæren ned i resten. Ælt dejen til den er smidig og glat. Kom mere mel i, hvis den er for klistret.
- Sæt dejen til hævning i ca. 3 timer. (Har du travlt, kan gæren røres ud i lunken mælk i stedet for, og skal så kun hæve 30 minutter).
- Imens kan remoncen og cremen gøres klar. Har du købt pose-creme (køb en god en), tilberedes som der står på posen. Ellers kan den laves efter denne opskrift på kagecreme.
- Til remoncen blandes marcipan, sukker og blødt smør - som blot røres (brug hænderne) godt sammen)
- Når dejen har hævet, rulles den ud til en stor firkant, som skæres ud i kvadrater. Jeg fik 24 ud af min portion.
- Kom en klat remonce og kagecreme på hver, fold de 4 hjørner sammen og tryk kanterne god sammen, så der ikke kan komme noget fyld ud.
- Læg dem på bageplade med samlingen nedad.
- De gammeldags fastelavnsboller efterhæves 15-30 min.
- Pensles med sammenpisket æg, og bages ved 200 grader i ca. 10-15- min.
Ernæring
Noter
De færdigbagte fastelavnsboller afkøles inden de pyntes med glasur eller smeltet chokolade.
Frysning
Tip: De rå boller kan fryses inden de hæver anden gang. Så skal de blot tages op af fryseren, og ligge på bagepladen til de er tøet op, inden de bages.
De lækre fastelavnsboller med fyld. Foto: Jensens-Madblog.dk.
Fakta om fastelavn
Fastelavn er en årligt tilbagevendende kulturfest, der fejres i Danmark og Norge. Det markerer starten på den 40 dage lange fasteperiode før påske.
Fastelavn er kendt for sine boller, udklædning og festlige aktiviteter, såsom at slå katten ud af tønden.
Fastelavn fejres normalt den sidste søndag i februar eller den første søndag i marts, afhængigt af regionen.
I løbet af Fastelavn fejrer folk med at spise fastelavnsboller, deltage i karnevaler og børnefester, og nogle steder også med at holde fastelavnsgudstjenester i kirken.
Fastelavn har rødder i middelalderens europæiske skikke og traditioner, og det er stadig en populær fest i mange nordiske lande i dag.
Se flere opskrifter
Svampet chokoladekage med chokolade
Skriv din kommentar her