MADBLOG & LIVSSTIL

Fastelavnsboller_marcipan_creme_03Jeg synes egentlig, at alle fastelavnsboller smager godt når de er nybagte. Men der er også en del af dem, som er knap så spændende dagen efter, med mindre de lige lunes i ovnen. Disse her, er skønne i flere dage. En ulempe er så bare, at de er fyldt med kalorier. Jeg bagte dem i går, og der var de sprøde og lækre. I dag er de bløde, men bestemt også lækre. Jeg var ude og fotografere dem i frostvejret, for det er med at benytte sig af det gode foto-vejr. Men der skete også det, at på en eller anden måde, smuttede den ene bolle i maven på mig. De er svære at holde fingrene fra.
Men der er stadig mange tilbage, så der er nok til eftermiddagskaffen.

Jeg kom halvdelen af dem i fryseren i går, mens de var friskbagte. Så er det bare at tø dem op, når lysten melder sig, og måske lige lune dem lidt. Men rent faktisk, kommer smagen bedst frem, når de er afkølede.
Jeg tror de vil være perfekte til en kop varm kakao, efter en god gåtur i snevejret.

Fastelavnsboller_marcipan_creme_05
Fastelavnsboller_marcipan_creme_02Fastelavnsboller
med marcipanremonce og creme

300 gr. smør
500 gr mel (ca.)
50 gr gær
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
2 dl mælk
2 æg + 1 til pensling
1 tsk. salt

100 g marcipan
80 g rørsukker
100 g blødt smør

1 pakke creme til kogning eller du kan lave den selv.

Kom mel, smør, kardemomme, sukker, salt æg og mælk i en skål og rør rundt. Smuldr gæren ned i resten. Ælt dejen til den er smidig og glat. Kom mere mel i, hvis den er for klistret.
Sæt dejen til hævning i ca. 3-4 timer. (Har du travlt, kan gæren røres ud i lunken mælk i stedet for, og skal så kun hæve ½ time).

Imens kan remoncen og cremen gøres klar. Har du købt pose-creme (køb en god en), tilberedes som der står på posen. Ellers kan den laves efter denne opskrift.
Til remoncen blandes marcipan, sukker og blødt smør – som blot røres (brug hænderne) godt sammen)

Når dejen har hævet, rulles den ud til en stor firkant, som skæres ud i kvadrater. Jeg fik 24 ud af min portion.

Kom en klat remonce og kagecreme på hver, fold de 4 hjørner sammen og tryk kanterne god sammen, så der ikke kan komme noget fyld ud. Læg dem på bageplade med samlingen nedad.

Efterhæves 15-30 min. Pensles med sammenpisket æg, og bages ved 200 grader i ca. 10-15- min. Afkøles inden de pyntes med glasur eller smeltet chokolade.

De rå boller kan fryses inden de hæver anden gang. Så skal de blot tages op af fryseren, og ligge på bagepladen til de er tøet op, inden de bages.

Fastelavnsboller_marcipan_creme_04

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter