Efter et par sløve dage, hvor jeg ikke har fået lavet noget særligt til aftensmad, var det på tide der kom noget ordentligt mad i maven. Og det kom der helt sikkert, når det er vietnamesisk inspireret. Jeg har taget udgangspunt i den Karameliserede svinekød jeg tidligere har lavet, jeg synes nemlig det giver en kraftig og velsmagende ret. Der blev så skiftet ud og tilføjet i retten.
[ingredients title="Marineret oksekød med masser af grønt"]
2 personer
- 250 gr oksekød i tern eller strimler (jeg brugte oksefilet)
- 1½ spsk fiskesauce
- 1 spsk soja
- 1½ spsk ahornsirup
- 1 spsk olie
- ½ spsk koriander eller frisk
- finthakket lille chili – kan udelades
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær (krydderi)
- 1 dåse kokosmælk (stor)
- ½ stor porre i skiver
- 2 store gulerødder tern eller skiver
- 1 løg
- Evt. salt og peber - men pas på.
- ½ porre i super tynde strimler
- 1 gulerod i super tynde strimler
- 1 lille agurk i super tynde strimler
Bland soja, sirup, olie, koriander, hvidløg, ingefær og fiskesaucen godt sammen og vend kødstykkerne rundt i det. Lad blandingen stå og trække i en lufttæt beholder i mindst 1 time.
Varm en pande op, så den er godt varm. Kom kød + marinade samt løg i tern på panden og lad kødet brune i marinaden. Det skal tage pænt farve, og marinaden skal være næsten fordampet inden kokosmælken kommes ved. Lad retten simre til kødet er mørt og kokosmælken er reduceret en del. De sidste 10 min kommes gulerodsskiver og porreskiver i, og simrer med.
Smag retten til, INDEN du kommer salt i. Fiskesauce og soya salter en del.
Mens retten simrer, skæres de tynde strimler til pynten.
Server med ris og masser af friske strimler, og evt. krydderurter på toppen.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her