MADBLOG & LIVSSTIL

Onsdag, torsdag og fredag er der Vadehavsuge. Der er mange forskellige arrangementer rundt omkring, og en af dem er Restaurant “Vad-Ind”. Restauranten er et telt, opstillet i Skærbæk, hvor der onsdag og torsdag tilbydes middag tilberedt af lokale råvarer. Onsdag stod kokke fra Restaurant Kammerslusen og Schackenborg Slotskro for menuen.

  • Fasan melba med syrlig blomme og spæde salater, fennikkel
   Kødet manglede smag. Salt ville have gjort underværker

 • Sprængt marskstud
  Lun kartoffelsalat med stegte porrer
  Gulerødder med timian og havtorn
  Skysovs
  En rigtig god og veltilberedt marskstud. Den smagte fantastisk og var helt igennem mør. Gulerødder et dejligt tilbehør og en fantastisk skysauce. Kartoffelsalaten bar præg af, at have været holdt varm i længere tid.. Kartoflerne var mørke, og med for lidt bid i.

 • Variation af stikkelsbær, som sødt, blødt og syrligt.
  Sprødt æble.
  Ideen var god og den smagte god. Her kunne en præsentation have være god, så man vidste hvad det forskellige var. Udover at det var stikkelsbær.

De 3 kokke og serveringen, som stod for den dejlige menu med lokale råvarer. God måde at vise, hvordan vi kan bruge de råvarer der er lige omkring os. Jeg kunne måske nok have savnet lidt flere ukendte råvarer – f.eks. kveller, men kan være de bliver brugt fredag, hvor der også serveres en lækker menu.

Det kunne have været dejligt, hvis nogen havde fortalt lidt om de lokale råvarer. Hvor finder man f.eks. havtorn. Det er der ikke alle der ved. Øl passede fint  til menuen, men ikke i plastikkrus. Vinene var medbragt fra de 2 restauranter, og kunne med fordel være serveret som en vinmenu – ét glas vin til hver ret. Her var det jo maden man skulle smage, og ikke det ellers ret gode øl fra Ribe Bryghus. Så kunne man istedet lave et lille ølsmagnings arrangement, med lokalt øl. Det kunne også være sjovt.

Til slut lidt flere billeder fra aftenen.

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter