• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Min nye Steam Damp Koger.

Min nye Steam Damp Koger.

Udgivet: 12. dec. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Jeg skulle jo prøve min nye dampkoger, som jeg fik til fødselsdag. Der er en lille kogebog med, men alligevel skal jeg lige prøve mig lidt frem, hvordan man gør og hvad den kan. Det er faktisk 3 fade der sættes sammen. Nederst er et fad hvor der kan være noget med væde. Så er der 2 fade med huller i, som sættes ovenpå, og dampen fra den nederste del kan komme op. Hertil er der låg.
En fantastisk opfindelse efter min mening. Nem måde at lave mad på, sparer på energien og vitaminer og kraft beholdes i maden.
Jeg vil helt sikkert også bruge den til at varme mad op i. Er meget mere sundt end en mikroovn, som vi faktisk slet ikke har.

Jeg havde en rest af suppen fra den anden dag, men en hel masse grøntsager i. Så det skulle indgå i retten.

Det blev til denne ret:

Kødboller med frisk pasta.

  • 400 gr. oksefars
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • Persille
  • Tørret ramsløg
  • Salt og peber

Farsen æltes sammen med tomatpuré (3 store tsk med top på - resten gemmes) og krydderierne, og formes til kødboller.

  1. I nederste fad kom jeg grøntsager med lidt suppe ved, som blev blandet med resten af tomatpuréen og ganske lidt maizena.
  1. I næste fad som har huller, kommes bagepapir, og her lægges kødbollerne på.
  1. Øverst låget.

Sættes i ovnen i 30 min, og imens koges den friske pasta.

Jeg havde først pastaen med i en skål ovenpå kødbollerne, men det kan man ikke. Pastaen blev lidt hård, så det kom op i en gryde i stedet for.

Det blev rigtig godt. Kødbollerne var fine, gennemstegte og ganske lidt brune. Lige perfekt. Sovsen var jævnet og klar.

Kødbollerne blandes i sovsen ved servering.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Chokoladekagen man bliver afhængig af

Små Mini-kager til weekendgæster

Hakkebøffer på Egetræ

Ris Klatkager af resterne

Pestomørbrad med Rosenkål og bagte Rødbeder

Nyt fra Kreta

ølkage opskrift

Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl

Lille tur på sidste dag i påske

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.