Jeg skulle jo prøve min nye dampkoger, som jeg fik til fødselsdag. Der er en lille kogebog med, men alligevel skal jeg lige prøve mig lidt frem, hvordan man gør og hvad den kan. Det er faktisk 3 fade der sættes sammen. Nederst er et fad hvor der kan være noget med væde. Så er der 2 fade med huller i, som sættes ovenpå, og dampen fra den nederste del kan komme op. Hertil er der låg.
En fantastisk opfindelse efter min mening. Nem måde at lave mad på, sparer på energien og vitaminer og kraft beholdes i maden.
Jeg vil helt sikkert også bruge den til at varme mad op i. Er meget mere sundt end en mikroovn, som vi faktisk slet ikke har.
Jeg havde en rest af suppen fra den anden dag, men en hel masse grøntsager i. Så det skulle indgå i retten.
Det blev til denne ret:
Kødboller med frisk pasta.
- 400 gr. oksefars
- 1 stor dåse tomatpuré
- Persille
- Tørret ramsløg
- Salt og peber
Farsen æltes sammen med tomatpuré (3 store tsk med top på - resten gemmes) og krydderierne, og formes til kødboller.
- I nederste fad kom jeg grøntsager med lidt suppe ved, som blev blandet med resten af tomatpuréen og ganske lidt maizena.
- I næste fad som har huller, kommes bagepapir, og her lægges kødbollerne på.
- Øverst låget.
Sættes i ovnen i 30 min, og imens koges den friske pasta.
Jeg havde først pastaen med i en skål ovenpå kødbollerne, men det kan man ikke. Pastaen blev lidt hård, så det kom op i en gryde i stedet for.
Det blev rigtig godt. Kødbollerne var fine, gennemstegte og ganske lidt brune. Lige perfekt. Sovsen var jævnet og klar.
Kødbollerne blandes i sovsen ved servering.
Skriv din kommentar her