Skipper-Skræk Kage

Skipper-Skræk Kage

Ja det er helt rigtigt, det er en kage med spinat, og den smager godt! Dem der ikke kan lide spinat rynker sikkert på næsen, men tænk engang, man kan både spise sund kage og droppe turen i fitness. Man får jo både grønt og bliver stærk.
Nå jeg drømmer vist, – men den smager altså godt!

Jeg har lavet den i 3 versioner – den ene blev med chokoladeovertræk, den anden  lagt sammen med ostecreme og pærer og så også overtrukket med chokolade og den tredje fik ostecremen ovenpå og dekoreret med lidt chokolade.

Spinatkage
3 store æg
250 gr sukker
1 tsk vanilje
2 dl æblemos eller creme fraiche
200 gr spinatblade
1 økologisk lime
280 gr hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt

De skyllede og tørrede spinatblade blendes sammen med saften af lime i en blender.
Æg, sukker og vanilje piskes skummende. Piskes gerne i 5 min. Sigtet mel, bagepulver og salt vendes forsigtigt i sammen med æblemos og spinatblanding.

Kommes i en bradepande og bages ved 180 gr i ca 25 min.

Lav en ostecreme af 200 gr flødeost, 50 flormelis og revet skal af lime.
Man kan vælge at lægge kagen sammen med  cremen i 2 lag. Læg evt. et lag tynde pæreskiver imellem , det giver en rigtig god kant til kagen. Cremen kan også kommes ovenpå kagen istedet for, eller man kan vælge helt at undlade det og blot overtrække med en god overtrækschokolade.

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*