Der er for tidligt til at vi har agurker i drivhuset, men vi har dem i vindueskarmen. Altså planterne. Og der er rigtig mange i år, så jeg kan vel godt begynde at tænke på, hvad jeg skal lave af alle de agurker. Og et er absolut ikke for tidligt til en Gin & Tonic, så hvad er der at vente op?
Sirup er nok det sidste jeg lige har tænkt på at lave af agurker, men der findes jo en agurkelikør, og der er også andre der har brugt agurkesirup i drinks. Så det måtte lige testes.
Jeg kunne nemt få en økologisk dansk agurk, så de store drivhuse med varme har allerede gang i agurkerne. Men de smager nu bedst fra ens eget drivhus. Og jeg er helt sikker på, at siruppen får mere smag når vi kommer til sommer.
Agurkesirup er faktisk utrolig nem at lave. Så det er bare at komme igang. Den kan selvfølgelig bruges til meget andet end drinks, - i en salat f.eks.
[ingredients title="Sirup af Agurk"]
1 agurk - økologisk, da det hele skal bruges
2½ dl sukker
2½ dl vand
Vask agurken godt og riv den på rivejernet. Der skal bruges 2½ dl der presse godt sammen.
Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge, indtil det er let tyktflydende. Dråberne skal falde lidt tungt fra skeen.
Hæld din sukkersirup over agurkerne, bland sammen og lad det trække i ½ time
Hæld agurker og sirup igennem en si, og pres og pres, så du får al saften fra agurkerne med.
Så er der en smuk lysegrøn sirup som du kan bruge løs af,
[/ingredients]
Jeg kan ret godt lide Gin & Tonic. Det er en frisk og ikke for sød drink, som jeg altid kan nyde. Men det er også spændende at prøve at lege lidt med den, og her er den tilført lidt mere sødme, så smagen af tonic bliver overdøvet lidt af en frisk smag af agurk. Måske det er en sommerudgave af G&T.
[ingredients title="Gin & Agurk"]
- 3 cl Gin
- 2 cl agurke sirup
- Tonicvand
- Citronmelisse
- skiver af agurk og masser af is
Bland sirup og gin og kom blade af citronmelisse ned ved. Mos dem, så saften kommer lidt ud.
Tilsæt masser af is, agurkeskiver og fyld op med tonicvand.
Så er der en drink klar, inden middagen sådan en lørdag aften.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her