Solen skinner, der er forår i luften og søndag eftermiddag. Denne lækre og lette æblekage er hurtig at lave, og passer til en god kop kaffe sådan en skøn søndag.
Inspirationen fik jeg fra bladet Mad & venner.
1 spsk smør
50 g rørsukker
1 spsk stødt kanel
100 g rasp - gerne groft
250 gr gode økologiske æbler
½ vaniljestang
½ dl vand
100 g økologisk sukker
½ vanillestang
2½ dl piskefløde
2 spsk sukker
saften af ½ citron
5 spsk fåreyoghurt fra Knuthenlund
Smelt smør og sukker på en pande, til sukkeret karamelliserer, og tilsæt kanel. inden raspen vendes godt rundt i det. Afkøles inden brug.
Gør æblerne i stand og skær dem i små tern. Kom æbler i en gryde sammen med kerner fra vaniljestangen, sukkert og vandet, og lad det simre til æblerne er møre. det må gerne være en grov æblemos.
Jeg valgte at blande op med lidt abrikosgrød jeg havde stående, så den fik en mere frisk smag.
Pisk fløden med sukker, citronsaft, vanillekorn og yoghurt, til en tyk og cremet creme.
Anret nu æblekagen/desserten i 4 pæne glas. Kom æble/abrikosgrød i bunden af et glas, ovenpå et godt lag af den lækre kanelknas og øverst toppes op med cremen.
Pynt med guld som jeg gjorde, eller evt. med lidt chokolade drys.
Velbekomme.
Skriv din kommentar her