• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Snacks » Frække Chili Kys

Frække Chili Kys

Udgivet: 9. jun. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg ved ikke om det er varmen der gør det, men jeg fik pludselig lyst til at smage små kys med salt og chili. Egentlig var jeg ved at bage helt almindelig kys til en dessert med jordbær og flødeskum, da blikket lige faldt på min chilisalt, og vupti var der pluselig kommet chilisalt i marengsmassen. Okay, de blev ikke brugt til desserten, men i stedet for til et glas vin inden middagen. Og jeg kan godt røbe, at det faktisk var en succes. Alle bliver meget overraskede over først den søde smag og derefter og det lille nap fra chilien. Saltet er med til at at det ikke bliver alt for sødt, og de er derfor rigtig gode som små snacks.
Jeg lavede dem ikke så store, så der blev pænt mange ud af en portion, men de blev nu spist alligevel.

[ingredients title="Små Chili Kys"]

  • 2 bægre pasteuriseret æggehvider eller 75 gr.
  • 150 gr sukker
  • 1-2 tsk Chilisalt fra Mariager Saltcenter
  • evt. lidt chilisalt til drys eller chilifalger - men pas på!

Pisk hviderne i en helt ren skål, til de er stive. Tilsæt sukkeret ad et par gange og pisk godt imellem hver gang. Jeg piske marengsmassen i ca. 10 min.
Tilsæt salt og smag til. Marengsmassen må ikke være hverken for salt eller stærk, det skal nok komme frem når du bager dem.

Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små søde marengs toppe ud på en bageplade med bagepapir. Drys evt. lidt chili eller chiliflager på hver marengs.

Bages ved 150 grader i ca. 1 time. Hold øje med dem og tag dem ud når de føles lette og tørre.
Opbevar kyssene i en lufttæt dåse, så de ikke bliver bløde.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Snacks til Nytårsaften
  • Rugbrødscroutoner
  • Friterede Squash
  • Salte Cavi·art Snegle

Se mere indhold på bloggen

Is af de lækre blommer

Flødebolle Brownies

billede med tomatsuppe

Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Maki Sushi - ganske enkelt

Risengrød med frugt

Lidt løse tanker og lidt om mad

Gransskud og Eddike, Snaps og Sirup

Nøddetern ala konfekt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.