• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Grove chokolade boller

Grove chokolade boller

Udgivet: 30. mar. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I morgen er det sidste dag i marts måned, og i morgen skulle det blive en utrolig lækker fredag med sol og varme. Jeg håber vi her i det sydvestlige hjørne også får lidt af det gode vejr.

Jeg ved ikke, om det er sol og varme jeg savner, men jeg er ikke helt på dupperne for tiden. Jeg lever ligesom i en boble. Livet kører derud af, uden jeg egentlig er med i det. Kender i den fornemmelse? Jeg er med, eller kroppen er med, resten er ikke. Det jeg vil sige er bare, at jeg ikke har det skide godt (igen). Der er tidspunkter, hvor jeg er glad og sprudlende, for i det næste øjeblik at føle mig trist og ked af det. Helt uden grund. Min terapi er at gå i køkkenet, eller ud i køkken- og urtehaven. Det sidste satser jeg meget på kan lade sig gøre i weekenden. Men lige nu er det køkkenet. Eller det var det i hvertfald i går. Og mon ikke det også bliver til lidt i weekenden, for der rumsterer nogle lette og søde forårsmarengs i mit hoved, som absolut må prøves.

I går fik jeg pludselig lyst til at lave en portion boller. Og de fik chokolade i, så den søde tand også blev tilfredsstillet. Sådan lidt for sjov, bagte jeg dem i muffinsformene, som jeg smurte med olie og dryssede med fuldkornstang mel. Det gav en fantastisk lækker skorpe. Faktisk smagte de rigtig godt bare sådan, men lidt smør skadede nu heller ikke.

[ingredients title="Grove Chokolade Boller"]

  • 50 gr gær
  • 6 dl håndvarmt vand
  • ½ dl olie
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk chiafrø
  • 200 gr speltmel
  • 200 gr fuldkorns tangmel
  • ca. 250 gr hvedemel
  • 1 dl hakket chokolade (kan udskiftes med tørrede tranebær)
  • 1 dl græskarkerner

Bland vand og gær sammen og tilsæt salt, sukker og chiafrø sammen med olien. Bland godt sammen inden du kommer mel i. Kom speltmel. tangmel, chokolade og kerne i. Jeg rører altid på røremaskinen, så dejen bliver rigtig godt æltet. Gerne 10 min. Kom hvedemel i, men hold lidt til bage, og se om der skal mere eller mindre i. Dejen skal være ret blød.

Sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1 time eller dobbelt størrelse. Smør muffinsforme med olie og drys med fuldkornstangmel, eller gør en bageplade med bagepapir klar.
Vend dejen ud på bordet, og skær ud i den størrelse du vil have bollerne. Sæt til efterhævning i 45 min. Smøres forsigtigt med kaffe eller mælk og bages ved 200 grader i ca. 16 min.

Nu dufter der af pivlækre boller og tænderne løber sikkert i vand.

[/ingredients]

Hvis du skal se X-Factorfinalen i morgen aften, tror jeg bollerne vil være helt perfekte i den anledning. Men de smager også mega godt på alle andre tider af dagen, ugen, måneden eller året. Men måske allerbedst den sidste dag i marts.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

chokolademuffins med kagecreme

Chokolademuffins med kagecreme

Chokoladekage med flydende midte

Madplanen Uge 47

Godmorgen Skanderborg! - 2012

Valgflæsk med persillesovs

"Restaurant Bind"

Kiwi Marmelade

Knuste kartofler

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Nanna Rosenmeyer Witek

    april 10, 2017 at 8:00 pm

    Supergenial og fantastisk opskrift! De fungerer perfekt til ren råhygge og læsning af en anden fræk snack nemlig, ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! Mange, mange tak for en saftig blog med masser af inspiration og idéfyldte opskrifter!! 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.