MADBLOG & LIVSSTIL

Svinemørbrad med Kyllingesouffle

Svinemørbrad med Kyllingesouffle
Svinemørbrad med Kyllingesouffle

Inspireret af en fantastisk udsendelse ( "Cecilie & Madklubben"), har jeg lavet en mørbrad med kyllingesouffle inden i. Gæsterne var ellevilde med retten, og det bliver ikke sidste gang den laves her.

Den blev serveret med honningglaserede rodfrugter, ovnbagte kartofler og en god fløde-champignonsauce.

Mørbrad med Kyllingesoufflé
2 svinemørbrad, afpudset og klar
2 kyllingebryster
2 æggehvider
2 dl fløde
1 stor bundt persille eller basilikum
salt og peber
evt. mørdej uden sukker

Mørbrad skæres op på langs, og bankes ud til 2 flade stykker kød.
Kyllingebrysterne skæres i små tern, og kommes i en blender. Hakkes fint, inden persille (basilikum vil give en mere markant, men god smag) kommes i sammen med æggehviderne. Fløden tilsættes lidt efter lidt, mens der blendes godt. Smag godt til med salt og peber.

Massen fordeles på den ene mørbrad, og den anden lægges over. (Har man kun 1 mørbrad, fordeles der lidt mindre og den rulles sammen. ).

Nu kan man vælge at rulle den sammen i folie - rul den stram, så den bliver rund - og damp den mør i en gryde. Ca. 45 min. Kan vendes på en stegepande inden servering, så den får skorpe, eller trilles i rasp med krydder urter.

Eller mørbradrullen kan pakkes ind i en mørdej/butterdej, så det bliver indbagt. Dejen gør, at saft og kraft bevares i kødet. Dejen smøres med et sammenpisket æg, inden den kommer i ovnen ved 200 gr. i ca 45 min.

Imens skæres rodfrugter i små tern, dampes møre i lidt vand tilsat krydderier, og tilsidst vendes de  godt rundt med honning og lidt smør.

Kartoflerne vaskes, blandes med olie og Pommesfritessalt fra Mariager, og kommes med i ovnen de sidste 30 min.

Det hele kan serveres med en champignonsauce. Rist friske markchampignon i en gryde med smør, tilsæt ½ l fløde, og lade det småsimre til det er jævnet. Smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *