Sådan laver du den populære Banoffee Pie. Få den nemme opskrift på den klassiske banantærte med kondenseret mælk, og kagen skal ikke bages.
Navnet på kagen er Banoffee Pie, og det er sammensat af banan og toffee, som begge dele er brugt i denne kage.
En absolut lækker kage, om det er til dessert eller til kaffen.
Se også: Drømmekage - nok den bedste opskrift
Den kan laves som her, med en bund af kiks, men der findes også opskrifter hvor der er en bagt bund.
Hvad der er korrekt ved jeg ikke, men denne her smager super godt.
Opskrift på Banoffe Pie
Ingredienser
- 100 gr smør
- 200 gr Digestive kiks
- 1 dåse kondenseret mælk (kogt til karamel)
- 3 bananer
- ¼ l piskefløde
- 50 gr Chokolade til pynt
Sådan gør du
- Banoffee Pie starter man på i god tid, med mindre du køber et glas Dolce latte. Her er der brugt kondenseret mælk, og den skal koges først.
- Kom hele dåsen i en gryde med vand, og lad det koge i ca. 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Tages op og afkøles inden brug.
- Kiks kværnes til en grov rasp, og kommes i smørret, som er smeltet. Trykkes godt ud i bunden af en rund springform.
- Stilles køligt ca. ½ time.
- Kom karamellen fra den kondenserede mælk på kiksebunden, og stil den igen køligt en ½ times tid.
- Løsn kagen fra formen og tag siderne af.
- Skær bananerne i skiver og fordel dem over kagen.
- Pisk fløden og kom den ovenpå til sidst.
Tips
Den lækre Banoffe Pie pyntes med revet chokolade.
Er man som jeg, lidt doven anlagt, kan man blande kikse-raspen med karamellen, og bruge det som bund. Og som ekstra gevinst, smager det af twix, og det var ikke så dårligt endda.
Nyd kagen til dessert eller til kaffen. Velbekomme!
Se også: Svampet chokoladekage med chokolade
Dorte
Hej
Hvis man blander kiks med karamel som bund skal man så tilsætte smørret også
Ellen
Hej Anja.
Jeg lader chokoladen fås stuetemperatur og så skærer jeg med kniven mens jeg holder chokoladen i hånden.
God weekend!
Hilsen Ellen
Anja
Uhm ser lækkert ud, hvordan river du det fine chokolade ovenpå - altså både de korte og lange stykker? Vh Anja