Banoffee Pie

Banoffee Pie er en engelsk dessertkage.

Navnet er sammensat af banan og toffee, som begge dele er brugt i denne kage.. En absolut lækker kage, om det er til dessert eller til kaffen.
Den kan laves som her, med en bund af kiks, men der findes også opskrifter hvor der er en bagt bund.
Hvad der er korrekt ved jeg ikke, men denne her smager super godt.

Banoffee Pie.

100 gr smør
200 gr Digestive kiks
1 dåse kondenseret mælk(kogt til karamel)
3 bananer
1/4 l piskefløde
Chokolade til pynt

Denne kage starter man på i god tid, med mindre du køber et glas Dolce latte. Her er der brugt kondenseret mælk, og den skal koges først. Kom hele dåsen i en gryde med vand, og lad det koge i ca. 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Tages op og afkøles inden brug.

Kiks kværnes til en grov rasp, og kommes i smørret, som er smeltet. Trykkes godt ud i bunden af en rund springform.  Stilles køligt ca. ½ time.

Kom karamellen fra den kondenserede mælk på kiksebunden, og stil den igen køligt en ½ times tid.
Jeg glemte at tage billeder undervejs, men de forskellige lag kan fornemmes på billedet herover.

Løsn kagen fra formen og tag siderne af.
Skær bananerne i skiver og fordel dem over kagen. Pisk fløden og kom den ovenpå til sidst.

Pynt med revet chokolade.

Er man som jeg, lidt doven anlagt, kan man blande kikse-raspen med karamellen, og bruge det som bund. Og som ekstra gevinst, smager det af twix, og det var ikke så dårligt endda.

Nyd kagen til dessert eller til kaffen. Velbekomme!

Print

3 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*