• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Gulerod-Abrikos Marmelade

Gulerod-Abrikos Marmelade

Udgivet: 30. sep. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når efteråret rigtigt sætter ind, kan vi vist alle hurtigt blive enige om, at en friskbagt bolle med den smukkeste orange marmelade giver solskin på en grå dag. Egentlig var det for at få alle mine gulerødder brugt jeg gik igang med marmeladen, og tilsat abrikoser og lidt appelsinsaft, blev det nogle gode glas der kan hives frem.

Gulerod-Abrikos Marmelade
500 gr gulerødder
300 gr tørrede abrikoser
1 l vand
1 stang vanilje
1 appelsin
400 gr økologisk syltesukker

Gulerødder skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med abrikoser, vand,  saften af appelsinen og vaniljestangen (skåret igennem og kerne skrabet ud).
Kerner fra vaniljestangen og sukkeret blandes og  står klar til senere.
Koges i ca ½ time og gerne længere, eller indtil begge dele er møre og næsten kogt ud. Tag vaniljestangen op og blend marmeladen. Blendes så fin som du ønsker den. Jeg synes det er dejlig med lidt bid i også.

Syltesukkeret kommes i gryde og det hele koger i 10 min. Hældes på skyllede sylteglas (jeg skyller i vodka) og lukkes hurtigt.

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Panforte - Italiensk Konfektkage

Græskarboller

Friterede Squash

olivenolie

Drømmen om Kreta

Madplan Uge 40

Sommer og grill...og snart ferie.

Falafler

”Omtanke i store gryder” - ny bog til køkkenfolk

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    oktober 04, 2012 at 9:10 pm

    Tak skal du ha, og jeg kan også fortælle, at det smager lige så godt som det ser ud 🙂

    Svar
  2. Kristoffer

    oktober 04, 2012 at 12:14 pm

    Solskin på en kold og grå efterårsdag indeed! Det ser jo helt forårsagtigt ud og minder en om, at efter vinteren venter der gode tider 🙂

    Det ser lækkert ud!

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.