Når efteråret rigtigt sætter ind, kan vi vist alle hurtigt blive enige om, at en friskbagt bolle med den smukkeste orange marmelade giver solskin på en grå dag. Egentlig var det for at få alle mine gulerødder brugt jeg gik igang med marmeladen, og tilsat abrikoser og lidt appelsinsaft, blev det nogle gode glas der kan hives frem.
Gulerod-Abrikos Marmelade
500 gr gulerødder
300 gr tørrede abrikoser
1 l vand
1 stang vanilje
1 appelsin
400 gr økologisk syltesukker
Gulerødder skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med abrikoser, vand, saften af appelsinen og vaniljestangen (skåret igennem og kerne skrabet ud).
Kerner fra vaniljestangen og sukkeret blandes og står klar til senere.
Koges i ca ½ time og gerne længere, eller indtil begge dele er møre og næsten kogt ud. Tag vaniljestangen op og blend marmeladen. Blendes så fin som du ønsker den. Jeg synes det er dejlig med lidt bid i også.
Syltesukkeret kommes i gryde og det hele koger i 10 min. Hældes på skyllede sylteglas (jeg skyller i vodka) og lukkes hurtigt.
Ellen
Tak skal du ha, og jeg kan også fortælle, at det smager lige så godt som det ser ud 🙂
Kristoffer
Solskin på en kold og grå efterårsdag indeed! Det ser jo helt forårsagtigt ud og minder en om, at efter vinteren venter der gode tider 🙂
Det ser lækkert ud!