• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Elverbrød

Elverbrød

Udgivet: 24. feb. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Med 2 skiver Elverbrød til morgenmad, skulle man kunne klare sig helt til middag. Den særlige sammensætning af kostfibre og sojaprotein i brødet betyder, at det vil være nemt at holde styr på vægten og holde blodsukkeret stabilt.
Det er nu ikke af den grund jeg vil prøve at bage brødet, men fordi jeg fik en prøve af melet hos vores lokale Guldbager, hvor man kan købe mel-blandingen.

Brødet er utroligt nemt at bage.
120 gr Elverblanding
2 dl. vand
1 spsk olie

Bland olie og vand i melblandingen. Ælt dejen sammen og form en fin glat bolle. Jeg glattede overfladen med vand. Skal brødet bruges til frokost, kan der drysses ganske lidt salt på toppen.

Sættes i en kold ovn der sættes til 200 gr (varmluft), og 50 min. senere har du det dejligste duftende brød.
Opskriften står også bag på posen.

Det blev til et rigtig flot kuglerundt brød, der duftede skønt.

... ja okay, det blev måske lidt skævt i den ene side, men jeg vender det bare den anden vej 🙂

Det er et smukt og meget let og luftigt brød, og så holder det sig frisk i flere dage. Jeg synes brødet smager godt med et god pølse eller  en god ost.

Næste gang jeg bager brødet, kan jeg godt finde på at tilsætte lidt tranebær, eller æbletern, for at pifte smagen lidt op.

Alt i alt et godt brød, som jeg kan anbefale at prøve.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Italienske Cornflakeskager

Mascarpone-Chokoladekage

Forårs hakke-bøf.

Rødkålssalat med Amarene Kirsebær

Varm Julechokolade

Laksesalat med Rygeost

Laksesalat med rygeost og æble

Varmt og ingen lyst til mad

Æblekonfekt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.