Ølandsbrød med Emmermel

Jeg er den heldige modtager af forskellige melsorter, fra det fantastiske og økologiske mølleri Kragegården. Basis for deres biodynamiske produkter, er
korn som de selv dyrker.

Økomølleriets mel er et naturprodukt med alle kornets egenskaber i behold. Kornet der koldkværnes på stenkværn, har en flot og gylden farve, hvor kimen er malet med. I modsætning til supermarkedernes mel, bevares her kimen med alle vitaminer og andre gode ting. Melet males kort før man skal bruge det, og males kun på bestilling. Melet forhandles ganske få steder (forhandlerlisten findes på deres hjemmeside), eller man kan besøge deres internetbutik.

Brød til osten
40 gr økologisk gær
2 tsk salt
2 spsk sirup
5 dl vand
200 gr Emmermel
ca. 500 gr Ølandshvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt salt, sirup og olie.
De 2 melsorter tilsættes og æltes sammen til en lind dej, som ikke må klistre.
Kommes i en hævekurv, hvor dejen hæver i ca. 2 timer.
Dejen hældes forsigtigt ud på en varm bageplade, eller endnu bedre, i en varm gryde, og bages ved 200 gr. i ca ½ time.

Brødet har en flot og rustik krumme, som både smager og mætter. Smager supergodt med et stykke god ost, eller bare med kold smør.

Print

One Comment

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*