• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Ølandsbrød med Emmermel

Udgivet: 14. feb. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg er den heldige modtager af forskellige melsorter, fra det fantastiske og økologiske mølleri Kragegården. Basis for deres biodynamiske produkter, er
korn som de selv dyrker.

Økomølleriets mel er et naturprodukt med alle kornets egenskaber i behold. Kornet der koldkværnes på stenkværn, har en flot og gylden farve, hvor kimen er malet med. I modsætning til supermarkedernes mel, bevares her kimen med alle vitaminer og andre gode ting. Melet males kort før man skal bruge det, og males kun på bestilling. Melet forhandles ganske få steder (forhandlerlisten findes på deres hjemmeside), eller man kan besøge deres internetbutik.

Brød til osten
40 gr økologisk gær
2 tsk salt
2 spsk sirup
5 dl vand
200 gr Emmermel
ca. 500 gr Ølandshvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt salt og sirup.
De 2 melsorter tilsættes og æltes sammen til en lind dej, som ikke må klistre.
Kommes i en hævekurv, hvor dejen hæver i ca. 2 timer.
Dejen hældes forsigtigt ud på en varm bageplade, eller endnu bedre, i en varm gryde, og bages ved 200 gr. i ca ½ time.

Brødet har en flot og rustik krumme, som både smager og mætter. Smager supergodt med et stykke god ost, eller bare med kold smør.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Ægge-Latte

Fisk i pande med tranebær

Lækker Mandelkage

Madplan for uge 13

Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Kalvesteg i 2 dage & varm kartoffelsalat

Riskage fra Højer

Brødrene Koch i Aarhus

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    oktober 23, 2021 at 7:36 pm

    Der skal faktisk intet olie i dejen, Jeg har rettet det.

    Tak fordi I har gjort mig opmærksom på fejlen. Håber brødet smager jer 🙂

    Svar
  2. Anne

    oktober 23, 2021 at 12:49 pm

    Mangler angivelse af hvor meget olie ??

    Svar
  3. Marianne Kaastrup

    august 24, 2020 at 5:51 pm

    Hvor meget olie skal der i dejen? Fremgår ikke af opskriften. Med venlig hilsen Marianne Kaastrup

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.