• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Medaljer og Hjerter

Medaljer og Hjerter

Udgivet: 14. feb. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Det er Valentinsdag i dag. Det er ikke noget jeg ellers tænker på, men for dem som fejrer den dag, er her et tip til små søde kager til eftermiddagskaffen.  Valentinsdag har altid eksisteret og sættes som oftes i forbindelse med Sankt Valentin af Rom. Allerede i 1950 forsøgte de danske blomsterhandlere at indføre skikken i Danmark, men det var først i slutninge af 1990'erne det rigtig slog igennem. Du kan læse meget mere om Kærlighedens dag - Valentin  her.

Jeg har lavet medaljer om til hjerter i dagens anledning. Som fyld har jeg brugt en Skildpaddecreme og lidt kirsebær.

Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg

Skildpaddecreme:
2½ dl fløde
4 skildpadder (ca. 112 gr)

Et par kirsebær eller andet
flormelis til pynt

Start med cremen. Kom fløde og skildpadder i en gryde, og varm det stille og roligt op, mens der røres lidt i det. Når skildpadderne er smeltet helt og det er en jævn creme (ikke tyk), hældes skildpaddefløden op en en skål og sættes til afkøling. Gerne til næste dag. Når den er helt kold, piskes til flødeskum.

Til mørdejen samles alle ingredienser hurtigt til en dej, hvorefter den lægges i køleskabet en times tid. Tag dejen ud og rul den ud ca. 2-3 mm tykkelse.  Stik medaljer, hjerter eller andre former ud, og lægdem på bagepapir på en bageplade. Jeg kom et par i hjerteforme, så det blev små skaller.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 6-7 min. til kanten er gylden. Lad dem køle af.

På halvdelen af medaljerne sprøjtes skildpaddecremen ud, og  i midten af hver, lægges et kirsebær. Den anden halvdel pyntes med flormelis rørt med vand til glasur (evt. med lidt kirsebærsaft i, så den bliver rød). Lægges ovenpå bunden med creme.

Så kan du også overraske den du elsker med en lækker kage til kaffen i dag!

Kanten af mørdejshjerterne er dyppet i glasur inden de fyldes med creme og kirsebær.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Stuvet Hvidkål med grønt

Lækker Mandelkage

Pandekagelagkage

Grillet Brie med Jordbær

En pose "gamle" rundstykker

Julet Rødkålssalat

Mandelboller

Der er nu noget ved Aarhus

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.