Så er en dejlig weekend snart slut. Vejret har virkelig vist sig fra den pæne side, og givet os forårsfornemmelser. Men det er med lige at trække vejret, for man kan ikke stole på det der vejr. Pludselig kan vi stå op til sne, - længere væk er vinteren ikke endnu. Men vi nyder det, og det også fuldt ud. Et sweater på, og kaffen kan nydes ude i solen.
Næste weekend står der forårsrengøring i sommerhuset på programmet. Ikke det mest elskede job, men det skal gøres, så der er fint og lækkert. Og det er mega dejligt når det er gjort.Så der håber jeg også på sol og godt vejr.
Men nu er det søndag, og vi skal som altid, have lidt ryddet op i grøntsagsskuffen inden en ny uge starter. Det er bestemt ingen straf, for som oftest kommer der nogle lækre salater ud af det. I dag blev det en rosenkålssalat med æble, fennikel og dressing af græsk yoghurt.
[ingredients title="Cremet Rosenkålssalat"]
3 - 4 pers. som tilbehør
- 100 gr fintsnittede røde rosenkål
- 100 gr fintsnittet fennikel
- 100 gr æble i små tern
- 50 gr pinjekerner eller hakkede nødder
Dressing:
- 1 lille bæger græsk yoghurt
- 1 - 2 tsk hyldebær/rabarber balsamico / hvid balsamico
- 1 - 2 tsk hyldeblomstsirup / ahornsirup
- 2 tsk hvidløgsolie / olivenolie
- salt og peber
Pynt:
- 1 glas Balsamico Tangperler fra Tanghuset
- lidt kerner fra granatæble
- karse eller grønt
Bland de tilberedte grøntsager og nødder i en skål. Bland ingredienserne til dressing sammen og smag til. Den skal være en anelse syrlig, men ikke meget.
Bland dressingen i grøntsagerne og pynt salaten med balsamico perler, kerner fra granatæble og lidt karse eller andet grønt.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her