MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links. 

Søndag var det dejligt vejr, og jeg fandt en ørredfilet i fryseren som vi kunne grille. Men ak, sorte skyer trak sammen og vi tændte ikke op i grillen. I stedet kom fisken i ovnen, men det blev nu også godt. Men vi kunne nu alligevel spise udenfor, under parasollen, som fungerede som paraply 🙂

Fisk kan tilberedes på rigtig mange måde, og mange spændende måder. Vi har flere gange fået laks i ovn, men denne gang blev det til en ørred.

orredfilet-topping-34-smallPortionen rækker til 3 – 4 personer.

400 g ørredfilet
ca. 1 lille spsk rabarbersirup/ahornssirup
100 gr toastbrød
1 spsk olivenolie
1 håndfuld blandede krydderurter
1 fed hvidløg
3 stk små tomater
lidt pinjekerner eller hakkede mandler
1 øko citron
1 tsk Citronsalt fra Mariager

Læg laksen på en bageplade med bagepapir, og krydr den med lidt salt og peber. Hæld lidt sirup hen over. Det skal bruges til at binde toppingen fast, og giver også en dejlig smag.
Kom toastbrød, hvidløg og krydderurter i en blender og kør til det er finthakket. Jeg brugte citronmelisse, mynte, kinesisk purløg og persille. Men du kan bruge hvad du synes.
Skær tomater i helt små tern og bland i brød/krydderurtemasse sammen med pinjekerner, og fordel det på fisken. Riv citronskal (ca af den halve citron) hen over og dryp med olivenolie, inden det hele sættes  i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Toppingen skal være gylden og sprødt. Skær resten af citronen i skiver, og server til fisken.

rester
Server med små nye kartofler,  grillede hvide og grønne asparges og en hollandaisesovs. Eller server med en rigtig god salat.
Og hov, et glas kold hvidvin er da nødvendig til sådan en sommer-ørred på terrassen.
orredfilet-topping-09-small

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter