• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Fisk

Baconpaneret Torsk

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Jeg er så heldig, at have lidt vinterferie, så nu nyder jeg dagene max.  I går kom posten med den sidste af Jesper Steins rå krimiserie om vicekommissær Axel Steen. Jeg har slugt de andre 3 i serien, og er helt sikker på at den sidste er lige så spændende.  En rigtig god afslapning i vinterferien.
Jeg har det meget bedre, men den dumme mavepine kommer bare sådan lige pludselig, og det stadigvæk.  Den må jeg nok leve med lidt endnu. Jeg begynder også så småt at finde arbejdsglæden igen, men det er godt nok en træt kvinde der kommer hjem hver dag. Så en ½ times hvil er godt hver eftermiddag. Der har heller ikke været de mange idéer der brændte på at skulle afprøves i køkkenet, men så pludselig i dag, fik jeg lyst til at lave noget med fisk og bacon. Det kunne da ikke gå galt.  Et stykke torsk paneret med den skønneste sprøde bacon.

200 - 300 gr. bacon i skiver
1 dl rasp
400 gr torskefilet
1 øko citron
2 æg

Steg baconskiverne sprøde. Jeg lægger dem på et stykke bagepapir og kommer dem i ovnene ved 200 grader til de er sprøde og fine.  Smid ikke bagepapiret ud, det skal bruges senere.

Når baconene er kold, kommes den i en blender sammen med raspen og kører et par omgange, men ikke mere end der stadig er stykker af bacon i.  Riv citronskal ned i paneringen og bland.
Kom baconrasp i en dyb tallerken, og slå 2 æg ud i en anden. Pisk æggene let sammen med en gaffel.
Vend først torskefileterne i æg og derefter i baconrasp, inden de lægges på bagepapiret fra baconet. Er der rasp tilbage, fordeles det ud over torskefileterne.
Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. eller til de er smukt brune og gennemstegte.

Server  de baconpanerede torskefileter med citronsauce, smørstegte kartofler og en god salat.

Velbekomme!

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel
  • Mandelpaneret Torsk med Spinat

Se mere indhold på bloggen

Brød med svedjerug

Barbecuemarineret svinekød og bagte rødbeder

Hakkebøf med spicy edamamebønner

Kold Rabarbersuppe med is

Hindbær-Appelsin Marmelade

Indbagt Æggekage - ÆggekageTærte

Ingefærshot

Madplan uge 41

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.