MADBLOG & LIVSSTIL

Baconpaneret Torsk

boger-kaffeJeg er så heldig, at have lidt vinterferie, så nu nyder jeg dagene max.  I går kom posten med den sidste af Jesper Steins rå krimiserie om vicekommissær Axel Steen. Jeg har slugt de andre 3 i serien, og er helt sikker på at den sidste er lige så spændende.  En rigtig god afslapning i vinterferien.
Jeg har det meget bedre, men den dumme mavepine kommer bare sådan lige pludselig, og det stadigvæk.  Den må jeg nok leve med lidt endnu. Jeg begynder også så småt at finde arbejdsglæden igen, men det er godt nok en træt kvinde der kommer hjem hver dag. Så en ½ times hvil er godt hver eftermiddag. Der har heller ikke været de mange idéer der brændte på at skulle afprøves i køkkenet, men så pludselig i dag, fik jeg lyst til at lave noget med fisk og bacon. Det kunne da ikke gå galt.  Et stykke torsk paneret med den skønneste sprøde bacon.

baconpaneret-torsk-02
200 - 300 gr. bacon i skiver
1 dl rasp
400 gr torskefilet
1 øko citron
2 æg

Steg baconskiverne sprøde. Jeg lægger dem på et stykke bagepapir og kommer dem i ovnene ved 200 grader til de er sprøde og fine.  Smid ikke bagepapiret ud, det skal bruges senere.

Når baconene er kold, kommes den i en blender sammen med raspen og kører et par omgange, men ikke mere end der stadig er stykker af bacon i.  Riv citronskal ned i paneringen og bland.
Kom baconrasp i en dyb tallerken, og slå 2 æg ud i en anden. Pisk æggene let sammen med en gaffel.
Vend først torskefileterne i æg og derefter i baconrasp, inden de lægges på bagepapiret fra baconet. Er der rasp tilbage, fordeles det ud over torskefileterne.
Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. eller til de er smukt brune og gennemstegte.

Server  de baconpanerede torskefileter med citronsauce, smørstegte kartofler og en god salat.

Velbekomme!

baconpaneret-torsk-02.2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *