• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Mandelboller

Mandelboller

Udgivet: 15. sep. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Lørdagen startede med regn og gråvejr, så jeg tænkte, at det måtte være bagevejr i dag. Faktisk synes jeg slet ikke at jeg orkede andet end det, så det var bare med at finde gær og mel frem. Sådan udsigten til duftende nybagte boller kan næsten få solen til at skinne, og rent faktisk gik der ikke lang tid, inden solen kom frem. Så kunne jeg også lige gå en tur i haven mens bollerne hævede, og der er stadig meget smukt at kigge på. Blomster der stadig blomstrer, de sidste røde tomater i drivhuset, blommetræet der er begyndt at tabe bladene, og selv de visne blomster på vores hortensia er smukke. Sådan en lille minitur kan nemt få alle i godt humør.

Men det bliver jeg nu også, når jeg ved morgenkaffen får en sms med et skønt billede af mit barnebarn, der "siger" godmorgen farmor. Så er dagen da god fra morgenstunden og fyldt med lykke.

[ingredients title="Mandel Boller"]
ca. 15 boller

  • 2½ dl vand
  • 75 gr smør
  • 50 gr gær
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ca. 500 gr hvedemel
  • 130 gr hakkede mandler
  • 100 rosiner
  • sammenpisket æg til pensling
  • lidt sukker til drys

Smelt smør i en gryde og kom det kolde vand i. Hæld smør og vand op i en skål, hvor du smuldrer gæret i og rører det ud. Bland æg og drys salt og sukker ved. Tilsæt hakkede mandlet o rosiner og kom melet i lidt ad gangen. Måske skal du ikke bruge det hele. Ælt dejen godt til den er smidig og let og kom den i en skål. Hæver 30 - 40 min ved stuetemperatur.

Hæld dejen ud på bordet og form ca. 15 boller af dejen, der sættes på en bageplade. Efterhæver ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med lidt sukker.

Bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Så er der lune nybagte boller til eftermiddagskaffen.
[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Skøn Baconmarmelade

Helstegt Pesto-Mørbrad

Kirsebær Mousse til Nytår

Julens Mazarintærte

Løst og fast fra weekenden

En lille en til kaffen.

Sommer og Ferie

Syltede Pickles

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.